Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai. Sursa - Pexels
Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai. Sursa - Pexels

Putem spune cu încredere că în orice gospodărie cuptorul cu microunde nu mai este un lux, ci un mijloc de încălzire a alimentelor. 

Puține persoane știu, însă, că pot folosi cuptorul cu microunde și în alte scopuri. Este dificil de enumerat toate activitățile în care putem folosi cuptorul cu microunde. Vă vom prezenta doar trei dintre cele mai neobișnuite utilizări.

Super lipici, făcut acasă, din câteva ingrediente din cămară: vei fi uimit de eficiență lui și de rezultate 

Pentru a curăța și tăia o ceapă fără lacrimi, puteți încerca să o puneți la congelator, pentru 15 minute. Dar este o perioadă lungă de timp și, în general, puteți uita ceapa în congelator.  

Este mult mai ușor și mai rapid să o pui într-un cuptor cu microunde. Pentru acest lucru, curățați ceapa, tăiați-i rădăcina puneți-o pentru 30 de secunde în cuptorul cu microunde.  Nu veți vărsa nicio lacrimă, în timp ce veți toca ceapa.

Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia

Puteți revigora rimelul uscat. Pentru acest lucru, plasați vertical rimelul în cuptorul cu microunde, iar lângă el se pune un recipient cu apă. Porniți cuptorul la putere medie, pentru 40 de secunde. Singura condiție este ca rimelul să nu fie într-un recipient de metal sau plastic.

Uneori, când schimbăm pământul din ghiveci, aducem sol din grădină. În acest caz, putem aduce în casă insecte, lavre sau agenți patogeni ai diferitelor boli care vor ucide plantele de cameră.  Pentru a preveni acest lucru, puneți pământul într-o pungă de hârtie în cuptorul cu microunde la putere maximă, timp de 40 de secunde.

 

BONUS: Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat: se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic

 

Mașina de spălat haine ne ușurează cu mult viața, fiind poate cel mai des utilizat electrocasnic dintr-o gospodărie, după frigider și aragaz. Datorită mașinii de spălat nu mai depunem efort fizic și avem mai mult timp liber pentru că acest aparat electrocasnic muncește pentru noi.

Credem că putem pune orice haină într-o mașină de spălat modernă și că aceasta o va spăla, dacă este necesar. Există însă haine care nu trebuie spălate în nici un caz în mașina de spălat.  Motivul este riscul ridicat de deteriorare a produsului sau a mașinii de spălat.

Curăță rapid friteuza cu aer: cu acest turc și câteva produse din cămară vei reuși fără prea mult efort

Produsele cauciucate și îmbrăcămintea impermeabilă - Unele tipuri de haine, în special cele de schi, sunt tratate cu o substanță specială, care împiedică absorbția de umiditate. Acest lucru permite să petrecem mai mult timp într-un mediu umed, să cădem pe zăpadă, să ne plimbăm în ploaie fără să fim udați.

Stratul cauciucat se aplică și pe îmbrăcămintea exterioară a copiilor, în special pe hainele de iarnă. Pentru a le curăța se poate folosi o cârpă umedă. În mașina de spălat, stratul de protecție va fi deteriorat, iar haina se va uda când veți ieși în ploaie.

Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență 

Sutiene - Problema este că acest produs nu este conceput pentru a fi spălat în mașina de spălat. Atunci când cuva mașinii de spălat lucrează intens, arcul metalic de susținere din sutien rupe țesătura și îți strică lenjeria intimă. Dar asta nu e cel ai rău: arcul de metal care a ieșit din sutien poate fi cauza  defecțiunii mașinii de spălat.

Nu mai arunca sâmburii de lămâie: iată cum și la ce poți să-i folosești. Vei fi surprins

Haine elegante cu aplicații din pietre și mărgele: aceste articole vestimentare trebuie spălate doar numai manual. Spălarea la mașină le poate deteriora. În plus, pietricele și mărgele se pot desprinde și deteriora mașina de spălat. Dacă decorul de pe haină este bogat, acesta ar putea înfundă filtrul sau chiar să-l spargă.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

Costume și paltoane clasice Acest tip de îmbrăcăminte este alcătuit din multe elemente rigide care le mențin forma. În plus, acestea sunt adesea confecționate din materiale care nu sunt rezistente la umiditate: draperie, pânză de lână. Dacă spălați un costum sau o haină clasică în mașina de spălat, se va deteriora. Pentru a îndepărta murdăria, duceți haina la o curățătorie chimică.

Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni

Articole din piele artificială și piele naturală. Practic, toate articolele de îmbrăcăminte din piele și piele artificială sunt impermeabile. Un mediu umed le face vulnerabile. După curățarea în mașina de spălat, o jachetă din piele se poate întinde sau se poate deforma. De asemenea,  pielea poate crăpa. În plus, și vopseaua se poate desprinde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel