EXCLUSIV  "PSD, greşeală strategică gravă. Cine intră în sală de la PSD, la moţiune, e USR-ist. Să-şi ia carnet de partid de la Clotilde Armand"

Implicarea PSD în lupta dintre USR PLUS şi PNL prin votarea moţiunii de cenzură ar fi o eroare strategică gravă pentru social-democraţi. 

"PSD face, în opinia mea, o eroare strategică gravă dacă votează moţiunea USR PLUS - AUR. Lăsăm la o parte asocierea cu două partide care se gratulează între ele cu etichetele de 'extremist' sau 'cancer neomarxist'. PSD ar face jocul USR-ului. USR, un partid de 15%, ar schimba premierul cu mâna PSD-ului şi după aceea ei s-ar întoarce la guvernare pe o poziţie de forţă, punându-şi miniştri, făcând numiri în justiţie. PSD-ul nu trebuie să le facă jocul. 

Componenta emoţională este desigur, foarte importată, însă chiar dacă există un cor al analiştilor care spun că PSD-ul nu e suficient de combativ, că trebuie să facă, trebuie să dreagă, partidul nu trebuie să se aventureze în acest joc. PSD-ul trebuie pur şi simplu să existe, să reprezinte opoziţia, iar oamenii să ştie că au o alternativă la următoarele alegeri. 

E aberant ca această forţă politică aflată în opoziţie să se asocieze cu puterea, după care să pretindă că este în opoziţie. Adică USR-ul este la putere şi repetă obsedant că ei sunt de dreapta iar PSD-ul este ciuma roşie şi trebuie să dispară, după care PSD vine şi susţine treaba asta votând alături de USR", spune Val Vâlcu.

"Nu te apuci să faci jocul USR-ului când ambele formaţiuni politice (n.r. - PNL şi USR PLUS) şi-au făcut jurăminte de iubire şi au condiţionat colaborarea de o persoană, tu te apuci să dai jos acea persoană, creând astfel culoarul ca ei să-şi continue povestea de amor. E absurd, nu ar trebui chiar dacă există voci care fac presiuni că PSD-ul trebuie să lupte, să fie vocal", afirmă jurnalistul. 

"Aici nu mai vorbim de un joc politic normal cu moţiunile de cenzură ci de faptul că puterea vrea să folosească opoziţia la jocurile de putere din interiorul coaliţiei. Şi e clar că ulterior se vor înţelege. Chiar a spus Dacian Cioloş că se gândesc la o soluţie cu Ludovic Orban cel care, ca să-şi securizeze poziţia de şef al Camerei Deputaţilor, a dat USR-ului tot ceea ce a cerut. Că de asta şi suntem acum în criză, că Orban, pentru poziţia sa personală, a cedat poziţii strategice către USR-işti.

PSD-ul ar comite o greşeală gravă dacă ar intra în acest joc. Nici nu trebuie să intre în sală. Cine intră în sală de la PSD la acest vot, este USR-ist. Să-şi ia carnet de partid de la Clotilde Armand! Nu are de ce să participe la această mascaradă. Să dai jos Guvernul Cîţu ca să pui Guvernul Orban", conchide Val Vâlcu. 

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel