Doru Oprea, protestatar rănit, infectat cu bacteria Clostridium difficile. Spitalul Universitar, precizări

Mihai Ciobanu / 21 aug 2018 / 18:27 Salveaza PDF Comentarii
spitalul universitar
spitalul universitar

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vine cu precizări după apariţia cazului protestatarului rănit în seara de 10 august, la care a fost depistată infecţia cu  Clostridium Difficile.

Referitor la informațiile apărute în mediul virtual cu privire la anumite analize ale pacientului Oprea Doru, internat în instituția noastră în urma participării la mitingul de protest din data de 10 august, facem precizarea că aceste date de laborator trebuie corelate cu contextul clinic al pacientului și, evident, și cu alte constante biologice crescute.

Având în vedere faptul că în populația generală există purtători asimptomatici de Clostridium Difficile (între 5 — 15%), nu putem afirma cu certitudine că domnul O.D. nu face parte din această categorie de populație, iar în contextul unei imunități scăzute, această tulpină să se activeze.

De asemenea, a necesitat antibioprofilaxie cu spectru larg pentru plaga de la nivelul coapsei, în cazul de față cu cefalosporine, iar acestea reprezintă factor de risc pentru infecția cu Clostridium Difficile, conform tuturor Ghidurilor actuale de diagnostic și tratament, iar dacă buletinul de analize apărut în mediul virtual se corelează cu starea clinică și cu constante biologice modificate, această infecție se datorează doar antibioprofilaxiei cu cefalosporine și nu altor cauze.

Precizăm că s-a dispus o anchetă epidemiologică în secția de chirurgie plastică, unde pacientul a petrecut ultima parte a perioadei de spitalizare.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24