PROTEST PIAȚA UNIVERSITĂȚII. Încă o zi fără Iohannis

Protestul desfăşurat sâmbătă seara în Piaţa Universităţii s-a încheiat, după ce bulevardul Nicolae Bălcescu a fost eliberat, iar cele câteva zeci de protestatari care au mai rămas s-au retras la fântâna de lângă Facultatea de Arhitectură.

La manifestaţie au participat în momentul de vârf peste 2.000 de persoane care au scandat lozinci împotriva clasei politice şi a sistemului politic, afişând şi pancarte precum 'Pe cine votăm dacă nu ne organizăm', 'Nu renunţăm uşor, Nu vă mai bateţi joc de banul public', 'Nu renunţăm, impozitaţi BOR.

De asemenea, protestatarii au scandat lozinci cum ar fi 'Să vină justiţia, nu-i de-ajuns demisia', 'Jos mafia', 'Vrem dreptate, nu imunitate', 'Vrem oameni noi, nu pungaşi ca voi'.

Mulţimea a ţinut şi momente de reculegere în memoria victimelor decedate în incendiul din clubul Colectiv şi a fost intonată rugăciunea 'Tatăl nostru'. Totodată, în mulţime au existat mai multe persoane cu portavoci care scandau diverse lozinci şi încercau totodată să coaguleze în jurul lor grupuri mai mari.

Divergenţele privind modul de organizare a protestului, precum şi viziunile diferite asupra revendicărilor au dus şi la unele conflicte verbale destul de intense între manifestanţi, fără însă ca tensiunile să degenereze. În mulţime a circulat şi o broşură intitulată 'Ziarul Colectiv', în care erau prezentate mărturii despre persoanele rănite în incendiu şi au decedat duminică.

[citeste si]

Sâmbătă a fost a cincea seară la rând când manifestanţii s-au strâns în centrul Capitalei, punctul de plecare a protestului fiind marginea fântânii de lângă Facultatea de Arhitectură unde au fost aşezate candele şi fotografii cu victimele incendiului de la clubul Colectiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel