Protecția jurnaliștilor și libertatea presei, în organizarea AGERPRES

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează conferința PROTECȚIA JURNALIȘTILOR ȘI LIBERTATEA PRESEI, joi, 17 martie, în sala DREPTURILOR OMULUI din Palatul Parlamentului, începând cu ora 10:00. 

Desfășurată sub patru teme de discuții: protecția juridică a jurnaliștilor, măsuri tehnologice de protecție a datelor, drepturi de autor și etică, teroare și manipulare prin media, conferința își propune identificarea unor soluții pentru buna desfășurare a activităților din mass-media, care să conducă la evoluția acestora în libertate, se precizează într-un comunicat al agenției Agerpres.

La conferință vor participa: John J. Daniszewski – Vicepreședinte al AP, Clive Marshall – CEO al Press Association, Erik Nylen – Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA), Ricardo Gutiérrez – Secretar general al Federației Europene a Jurnaliștilor.

[citeste si]

De asemenea vor fi prezenți și reprezentanți ai altor agenții de presă străine, ai UNESCO, ai Forumului Mondial al Editorilor, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, ai Senatului, ai unor asociații și organizații precum ActiveWatch, Smartlink Communications, Centrul pentru Jurnalism Independent, CERT-RO, MediaSind, dar și ai unor publicații și blogguri.

Conferința PROTECȚIA JURNALIȘTILOR ȘI LIBERTATEA PRESEI este organizată de AGERPRES împreună cu ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, FAIR-MediaSind și Federația Europeană a Jurnaliștilor. Partenerul oficial al AGERPRES pentru acest eveniment este Autoklass Grup.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel