Profesor român din Canada, suspendat după ce n-a vrut să amâne examenul unui student din Myanmar, deşi i-a zis că armata urma să „închidă“ Internetul

Profesor român din Canada, suspendat după ce n-a vrut să amâne examenul unui student din Myanmar, deşi i-a zis că armata urma să „închidă“ Internetul   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Profesor român din Canada, suspendat după ce n-a vrut să amâne examenul unui student din Myanmar, deşi i-a zis că armata urma să „închidă“ Internetul / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Emanoil Teodorescu, un profesor român din Canada, a fost suspendat pentru că nu a vrut să amâne examenul unui student din Myanmar.

Emanoil Teodorescu, profesor de origine română care predă la Universitatea York din Canada, a fost suspendat după ce şi-a atras critici pe reţelele sociale, refuzând să amâne examenul unui student care ceruse acest lucru pentru că se afla în Myanmar, ţară afectată în ultima perioadă de o lovitură de stat şi de proteste reprimate violent.

Replicile dintre student și profesor

Schimbul de e-mailuri dintre profesorul de matematică şi studentul său a ajuns pe reţelele de socializare, stârnind numeroase critici.

„Tocmai am aflat că de mâine toate datele mobile, WIFI şi serviciile de internet vor fi întrerupte. Prin urmare, va exista o întrerupere totală a comunicaţiilor”, i-a transmis studentul din Myanmar profesorului Theodorescu.

„Nu există amânare. Se transferă la examenul final. E ultima şansă, semn rău”, i-a răspuns Theodorescu elevului.

„Chiar şi internetul a căzut odată cu Covid-19?”, a continuat să întrebe profesorul.

„Data viitoare când îţi lipseşte ceva, s-a terminat. Apropo, remarcile tale (atât legate de acest curs, cât şi de ţara de origine) m-au făcut să mă întreb cum înţelegi realitatea”, a adăugat profesorul. „Oamenii nu sunt împuşcaţi doar pentru că protestează, ci din motive mult mai profunde. Şi lăsând totul la examenul final, va fi greu să treci cursul, din lipsă de practică, dacă nu din altceva”, i-a mai spus acesta elevului.

Profesorul a minimizat lovitura de stat din Myanmar

Theodorescu a respins apoi remarcile elevului asupra loviturii de stat din Myanmar, punând sub semnul întrebării „înţelegerea realităţii” lor.

„Oamenii nu sunt împuşcaţi doar pentru că protestează, ci din multe motive mai profunde”, a scris profesorul.

Într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Universităţii York, Barb Joy, trimisă publicaţiei Toronto Sun, se spune că afirmaţiile lui Theodorescu nu se aliniază cu valorile „de respect, echitate, diversitate şi incluziune” ale şcolii.

„În timp ce problemele legate de situaţia sa contractuală sunt confidenţiale, putem confirma că au fost iniţiate imediat acţiuni adecvate”, a spus purtătorul de cuvânt.

Joy a adăugat că membrii conducerii facultăţii au luat legătura cu studentul pentru a-şi oferi sprijinul şi că „toate facilităţile necesare vor fi acordate”, informează Adevărul.


Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy