Procurorul General i-a trimis lui Băsescu cererea de începere a urmăririi penale pe numele lui Silaghi

tiberiu nitu
tiberiu nitu

Procurorul General al Românie, Tiberiu Niţu, i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, exercitat în timpul mandatului de ministru al Transporturilor.

Anterior, Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, solicitase Procurorului General sesizarea preşedintelui României pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Silaghi. Acesta nu mai beneficiază de imunitate parlamenatară, după ce a demisionat din funcţia de deputat. Fostul ministru urmează să ocupe un post de europarlamentar la Bruxelles.

Ovidiu Silaghi şi-a dat demisia, marţi, din funcţia de deputat, după ce PNL a decis să-l înscrie pe lista de europarlamentari a partidului. El o înlocuieşte pe Ramona Mănescu, numită ministru al Transporturilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, pe 19 august, avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale pe numele liberalului Ovidiu Silaghi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. El este acuzat că, din funcţia de ministru al Transporturilor, a primit şpagă 200.000 de euro de la administratorul Romstrade, Nelu Iordache, pentru a împiedica rezilierea unor contracte cu statul.

Procurorii mai spun că el i-a pretins ”regelui asfaltului” deschiderea unei rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care Romstrade le încheiase cu CNADNR și pentru ca plățile intermediare să fie făcute în termen rezonabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel