Procurorul care a anchetat Revoluția, Dan Voinea: O diversiune

Fostul procuror militar Dan Voinea a declarat, sâmbătă seară, în emisiunea "Lumini și Umbre" de la B1 TV, că nu are mustrări de conștiință în ceea ce-i privește pe Elena și Nicolae Ceaușescu. 

"Pentru un dictator, indiferent de care dictator e, de stânga, de dreapta, pe talerele astea ale justiției n-ai altă pedeapsă, decât pedeapsa capitală, deci mie mi s-a părut că acestă pedeapsă este potrivită pentru toate crimele care s-au comis în cei 25 de ani de comunism", a spus Dan Voinea. Procurorul a subliniat că procesul a fost echitabil. 

"Nu au existat teroriști"

Cât despre teroriștii de la Revoluție, Dan Voinea precizează: "Primul care a folosit cuvântul terorişti a fost Nicolae Ceauşescu, în data de 17 decembrie 1989, când s-a referit la manifestanţii din Timişoara şi i-a catalogat ca fiind huligani, iredentişti şi terorişti". "Nu au existat terorişti. Toate dosarele cu suspecţii reţinuţi atunci ca terorişti au fost verificate de către procurori. Eu am avut 40 şi ceva de dosare... Erau şi străini reţinuţi ca terorişti. A fost o diversiune", a precizat generalul Dan Voinea.

Dan Voinea a instrumentat dosarele "Mineriada 13-15 iunie 1990" și cel al "Revoluției din cecembrie 1989". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel