Prințesa moştenitoare Victoria a Suediei se pregătește să devină ofițer

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O prințesă se pregătește să devină ofițer.

Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei va începe o pregătire specială pentru a deveni ofiţer, transmite Agerpres. Acest lucru ar urma să se întâmple în această toamnă, iar scopul scopul este ca aceasta să-și aprofundeze instruirea militară, a anunţat joi Curtea Regală, informează Reuters.

Pregătirea specială a prinţesei moştenitoare Victoria face parte din instruirea pentru viitorul său rol de şef de stat, a precizat Curtea într-o declaraţie.

"Prinţesa moştenitoare va începe în cursul toamnei anului 2024 o pregătire specială pentru a deveni ofiţer cu scopul de a dobândi o înţelegere mai profundă a tacticii, ştiinţei şi strategiei militare", a precizat Curtea Regală, adăugând că instruirea include atât teorie, cât şi practică.

Precizăm că Suedia s-a alăturat alianţei militare occidentale NATO în martie, după ce invazia Ucrainei de către Rusia a forţat-o să-şi regândească politica de securitate naţională.

Detalii despre prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei

Victoria este primul copil al regelui Carl XVI Gustaf al Suediei și al reginei Silvia și aparține casei regale de Bernadotte. Născută Prințesă a Suediei, a fost moștenitoare prezumtivă a tronului până la 13 mai 1979, când s-a născut fratele ei mai mic, prințul Carl Philip, care a devenit atunci prinț moștenitor, scrie Wikipedia.

La 1 ianuarie 1980 a intrat însă în vigoare o modificare a Legii Succesiunii la tronul Suediei, prin care s-a adoptat sistemul primogeniturii absolute (astfel bărbații și femeile având drepturi egale la succesiune). De atunci, Prințesa Victoria ocupă din nou prima poziție în ordinea succesiunii la tron, primind și titlul de Ducesă de Västergötland. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel