Primele taxiuri electrice din România vor circula în municipiul Suceava

Primele taxiuri electrice vor circula în municipiul Suceava, după ce, joi, au fost atribuite licenţe de transport pentru patru autovehicule cu propulsie integral electrică, a anunţat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi. 

Potrivit viceprimarului, Suceava este primul oraş din ţară ce a atribuit licenţe de transport persoane în regim de taxi pentru autovehicule electrice. Harşovschi a precizat că procedura de atribuire a 15 autorizaţii de taxi, dintre care opt pentru autovehicule cu propulsie integral electrică, iar şapte pentru celelalte autovehicule cu motor termic, s-a declanşat la sfârşitul lunii iunie. Dintre cei 33 transportatori înscrişi pe listele de aşteptare, zece au depus cereri de participare cu 14 autovehicule, după analizarea documentaţiilor fiind atribuite 11 autorizaţii de taxi, patru pentru autovehicule cu propulsie integral electrică.

'După cele cinci autobuze electrice destinate transportului de persoane, cele 11 autoturisme ale primăriei şi zecile de maşini eco deţinute de suceveni, începând cu această lună şi transportul de taxi va intra în etapa transportului verde (...) Patru astfel de autoturisme vor circula în Suceava (...) Sucevenii vor putea călători cu taxiurile electrice sau cu noile maşini cu motor termic, licenţiate, începând cu 20 septembrie, a spus Harşovschi.

În Suceava s-au amplasat cu fonduri elveţiene, de anul trecut, 28 de staţii de încărcare la care proprietarii de vehicule electrice pot alimenta gratuit, timp de cinci ani, iar alte staţii de încărcare urmează să fie realizate printr-un proiect comun cu Administraţia Fondurilor de Mediu. Persoanele care vor să beneficieze de licenţele exclusive pentru taxiuri electrice pot achiziţiona autovehicule cu propulsie integral electrică cu subvenţie de 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, prin programul Rabla Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel