Primarul de stânga din Varșovia a interzis crucile creștine în clădirile publice. Elon Musk: Ce rușinos!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski, se confruntă cu critici puternice după decizia sa de a interzice expunerea crucii creștine în clădirile publice.

Primarul de stânga al Varșoviei, Rafał Trzaskowski, care a emis o interdicție a afișării crucii creștine în clădirile publice, a stârnit o dezbatere aprinsă în mediile politice din Polonia, dar decizia a atras critici și din partea unor personalități notabile din străinătate, printre care și Elon Musk, potrivit RMX.

Acesta și-a exprimat dezaprobarea față de mișcare afirmând: „Copiază fără jenă lucruri stupide din America. Cât de rușinos”.

Paweł Lisicki, redactor-șef al săptămânalului polonez Do Rzeczy, l-a etichetat pe Trzaskowski drept „băiatul cu ochi albaștri” al stângii internaționale în Polonia. În timp ce vorbea la radioul online WNET, Lisicki a spus că recenta mișcare politică a lui Trzaskowski a fost planificată strategic și a indicat ambițiile sale politice mai largi.

Trzaskowski, cunoscut pentru atitudinea sa anticlericală fermă și pentru susținerea cauzelor de stânga, a fost, de asemenea, un susținător proeminent al drepturilor LGBT în Polonia. Politicile sale au atras atenția comunității internaționale, câștigând recunoașterea din partea administrației Biden ca o figură liberală de top în politica poloneză.

Foto: Agerpres

Posibila mișcare secretă a lui Donald Tusk

Potrivit lui Lisicki, stânga încearcă să elimine simbolurile religioase creștine și să susțină ideologia de gen pe tot globul. Trzaskowski este unul dintre fețele din Polonia care a susținut cu entuziasm această linie.

„Este foarte sigur pe sine și crede că Varșovia, ca societate, este acum suficient de seculară pentru o astfel de mișcare”, a explicat Lisicki.

În opinia sa, Trzaskowski poate folosi această problemă ca o modalitate de a mulțumi stângii europene pentru toată asistența pe care a acordat-o liberalilor și stângii înaintea alegerilor parlamentare de anul trecut din Polonia, unde fostul partid de guvernământ, PiS, a fost înfrânt de o coaliție a mai multor formațiuni politice. 

O altă teoria spune că Donald Tusk a fost cel care l-a manipulat pe Trzaskowski să ia o astfel de măsură pentru a-l slăbi înaintea alegerilor prezidențiale la care Trzaskowski speră să candideze. Potrivit teoriei, însuși Tusk însuși are ambiții să devină președinte polonez. 

Editorul săptămânalului DoRzeczy a regretat că răspunsul Bisericii Catolice la mișcarea lui Trzaskowski a fost extrem de timid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel