Primarul Dan Tudorache, susținut de bucureșteni. Mii de semnături împotriva gropilor de gunoi poluante

Campania Primăriei Sectorului 1 "Aer curat, Bun de respirat" pentru închiderea gropilor de gunoi poluante începe să dea rezultate. Demersul primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, a determinat ca până în prezent peste 17.000 de bucureșteni să se alăture acestei acțiuni.

Campania pentru închiderea gropilor de gunoi poluante este primul pas în demersul Primăriei Sectorului 1 de a readuce lucrurile la normal în ceea ce privește depozitarea gunoaielor în nordul Bucureștiului. După prima numărătoare a semnăturilor strânse în campania "Aer curat, Bun de respirat", rezultă că peste 17 mii de bucureșteni din Sectorul 1 susțin demersul primarului Dan Tudorache.

"Reprezentanții Agenției de Mediu București nu vor putea ignora protestul nostru, iar presiunea publică îi va obliga pe proprietarii depozitelor de gunoi să respecte normele de mediu", a declarat primarul Sectorului 1.

Pentru că nu este suficientă închiderea gropilor de gunoi, Primăria Sectorului 1 a elaborat un set de soluții pentru a obține "Aer curat, bun de respirat" în nordul Bucureștiului.

Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București din 31 octombrie 2016, în zona de nord a devenit disponibil investițiilor un teren de 11 hectare pe strada Chitila (tarlaua A 912). Prin conlucrarea cu Primăria Capitalei, acest teren va deveni primul loc din București unde deșeurile pot fi transformate în energie electrică și termică, fără a polua aerul cu substanțe nocive sănătății sau cu mirosuri urâte în imediata vecinătate. Specialiștii Primăriei Sectorului 1 studiază toate soluțiile adaptabile problemelor din această zonă administrativă, intenția fiind aceea de a gestiona tratarea deșeurilor printr-o uzină aflată în coordonarea Consiliului Local.

Uzina de tratare a deseurilor de la Viena

"Protestul împotriva gropilor de gunoi poluante nu este suficient. De aceea, trebuie să acționăm și să înlocuim tehnicile vechi de depozitare a deșeurilor cu soluții moderne, care nu otrăvesc aerul, apa sau pământul. Singurul lucru care ne rămâne de făcut este să vedem ce se întâmplă în țările civilizate care s-au confruntat cu aceleași probleme pe care le avem noi acum, în 2016. Eu voi acționa în acest sens și vom implementa și în Sectorul 1 inovațiile tehnice în domeniul tratării deșeurilor", a spus Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

Printre soluțiile găsite până acum se numără: tratarea gropilor de gunoi poluante cu enzime care "topesc" gunoiul organic, înfolierea și sigilarea gunoiului în baloți ușor de stivuit în spații mai mici pentru ca gunoiul să devină marfă vandabilă, uzină de tratare a deșeurilor care le transformă în electricitate și energie termică și tratarea deșeurilor prin gazeificare care conferă o eficiență mare în generarea de energie electrică din gunoi.

[citeste si]

Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile găsite până acum, studiul soluțiilor rămânând deschis. Orice altă variantă de gestionare a deșeurilor va fi acceptată în studiile prealabile dacă va respecta directivele Uniunii Europene privind deșeurile.

Mai multe detalii privind soluțiile găsite de Primăria Sectorului 1 pentru rezolvarea definitivă a problemei deșeurilor de la periferia acestei zone administrative, despre neplăcerile pe care le creează bucureștenilor gropile de gunoi poluante, precum și informații la zi despre campania de strângere de semnături, le puteți găsi la www.facebook.com/vremaercurat și pe www.primariasector1.ro.

Strângerea de semnături continuă

Bucureștenii pot semna în continuare pentru un "AER CURAT, BUN DE RESPIRAT" și pot solicita Agenției Naționale de Mediu București închiderea gropilor de gunoi poluante din Nordul Capitalei, în următoarele locații special amenajate în acest scop de administrația locală:

- Registratura Primăriei Sectorului 1, Bulevardul Banu Manta nr.9

- Serviciul de Evidență a Persoanelor Sector 1, Piața Amzei nr.13

- Direcția de Stare Civilă Sectorul 1, Bulevardul Mareșal Averescu nr.17

- Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sectorul 1, Strada Piața Amzei nr. 13

- Poliția Locală Sector 1, Strada Prometeu nr. 26

- La echipele de voluntari care pot fi întâlnite în marile centre comerciale din Sectorul 1

- Online pe site-ul www.primariasector1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel