Primăria Brașov a reușit ce nu a putut Guvernul- să interzică comercializarea substanțelor etnobotanice

Etnobotanice
Etnobotanice

Primarul George Scripcaru a emis o dispoziţie prin care comercializarea plantelor şi substanţelor etnobotanice pe raza municipiului Braşov se interzice începând cu data de 8 noiembrie.

Tot din 8 noiembrie, acordurile şi autorizaţiile eliberate de primăria Braşov pentru activităţile comerciale din domeniul etnobotanic îşi încetează activitatea. Dispoziţia a fost dată având în vedere pericolul pe care îl prezintă pentru sănătatea publică consumul anumitor plante şi substanţe, din cauza intoxicărilor pe care le produc şi riscurilor de abuz, luând în considerare numărul mare de persoane care se prezintă la spital în urma consumului acestor plante şi substanţe.

În municipiul Braşov există în prezent un număr de 11 magazine care comercializează plante şi substanţe etnobotanice, a declarat, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov (CJPC), Ionuţ Spătaru, citat de Agerpres

”În urma controalelor întreprinse de CJPC împreună cu ofiţerii Biroului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Braşov, două magazine au fost închise în acest an, iar alte două au primit suspendarea activităţii pentru şase luni. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat până acum la aceste magazine de 33 de controale şi a dat amenzi în valoare de 350.000 de lei, a mai precizat Spătaru.

Guvernul a emis, pe data de 10 februarie 2010, o ordonanță de urgență menită să închidă ”magazinele de vise”, prin care se interziceau 36 de substanțe. Însă, ingeniozitatea patronilor a învins un întreg guvern, venind pe piață cu alte susbstanțe, altele decât cele 36 interzise. Astfel că, magazinele care comercializau susbtanțe etonobotanice s-au redeschis după două luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel