PRIMA discuție NATO-Rusia după anexarea Crimeii

NATO Rusia
NATO Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că lunea viitoare vor avea loc discuții cu Rusia "la nivel de ambasadori" la sediul din Bruxelles al Alianței.

Discuțiile se vor desfășura în cadrul formatului de dialog Consiliul NATO-Rusia, suspendat după anexarea Crimeii de către Moscova în martie 2014 și reactivat în 2016.

Discuțiile se vor referi la "subiecte relevante pentru securitatea europeană, mai ales la Ucraina", a precizat Stoltenberg, la sosirea la summitul Uniunii Europene, desfășurat în plină perioadă de tensiuni între Moscova și puterile occidentale, scrie Agerpres.

Membrii Consiliului s-au mai reunit în acest an în zilele de 20 aprilie și 13 iulie, pentru dezbaterea crizei în Ucraina, "precum și a unor subiecte referitoare la activitățile militare, la transparență și la reducerea riscurilor, și pentru evaluarea situației de securitate în Afganistan", amintește NATO pe site-ul său.

Consiliul NATO-Rusia de luni va fi primul după alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, o victorie în urma căreia unii aliați europeni se tem de un comportament mai indulgent al Washingtonului față de Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel