Președinție: Ponta și-a dat măsura capacității de a minți și de a dezinforma

Într-un comunicat al Administrație Prezidențiale se  spune  că  Victor Ponta și-a dat "măsura capacității de a minți și de a dezinforma" și în ședința de miercuri a Executivului.

"Și în ședința de Guvern de astăzi, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta și-a dat măsura capacității de a minți și de a dezinforma și a incapacității de a respecta Constituția României. În expozeul politicianist cu care ne-a obișnuit la începutul fiecărei ședințe de Guvern, domnul prim-ministru a afirmat că: "a ajuns președintele să moară de grija presei după ce era marele dușman al presei și al mogulilor". Pentru o corectă informare a publicului, trebuie să-i reamintim domnului prim-ministru câteva lucruri. Domnul președinte Traian Băsescu s-a aflat deseori și, foarte probabil, se va mai afla în dispute publice cu proprietarii trusturilor media și, uneori, chiar cu jurnaliști, actualmente, vezi cazurile Ghiță și Voiculescu, dar niciodată nu a dispus și nu a luat vreo măsură care să ducă la îngrădirea libertății presei", susține Oprea, într-un comunicat al Administrației Prezidențiale postat pe site.

Oprea punctează că OUG privind Codul de insolvență încalcă prevederile Constituției, potrivit sesizării depuse la CCR de Avocatul Poporului.

 Oprea îi solicită premierului să dea dovadă de corectitudine.

 "Îl rugăm pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să dea dovadă de corectitudine atunci când face referiri care implică prevederi ale Constituției României și, în același timp, îl atenționăm să stopeze orice fel de acțiuni, inclusiv legislative, împotriva presei audiovizuale. Continuarea acestui mod de acțiune este de natură să aducă prejudicii majore, nu numai presei autohtone, dar și credibilității statului de drept din România", conchide Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel