Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare

Florin Răvdan / 11 iul 2019 / 15:35 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, instituţie care se va afla în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Actul normativ a fost adoptat pe 12 iunie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Agenţia pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare este o instituţie publică, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.

Scopul înfiinţării agenţiei este de a promova obţinerea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntară şi de a asigura un marketing corespunzător acestor produse. Instituţia exercită funcţii de autoritate de stat în domeniul calităţii şi marketingului produselor de calitate; de strategie - prin care asigură întocmirea şi propunerea spre aprobare a strategiei pentru dezvoltarea sectorului produselor de calitate; de reprezentare - prin care asigură, în numele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, reprezentarea pe plan intern şi extern, în domeniul său de activitate şi în limitele stabilite de acesta.

Personalul agenţiei este format din funcţionari publici şi personal contractual, angajaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Conducerea executivă se exercită de către un director general, numit prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. De asemenea, şeful statului a mai promulgat, joi, Legea pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, Legea pentru modificarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25