Preşedintele Băsescu l-a decorat post-mortem pe Ion Diaconescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer

ion_diaconescu
ion_diaconescu

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe seniorul ţărănist Ion Diaconescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, şeful statului a semnat joi decretul pentru conferirea Ordinului, distincţia post-mortem fiind acordată lui Ion Diaconescu "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru contribuţia avută la consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România", informează Agerpes.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a murit marţi seara, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu va rămâne în istorie ca om politic cu un rol important în procesul de democratizare a României, a afirmat preşedintele Traian Băsescu în mesajul de condoleanţe transmis la moartea preşedintelui de onoare al PNŢCD.

"A luptat pentru crezul său şi a acţionat în spiritul valorilor democratice în momente dificile ale istoriei noastre recente. Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi va rămâne un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti", a spus Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel