Premieră medicală în România: nouă operații laparoscopice

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au efectuat, pentru prima dată, mai multe operații laparoscopice, în cadrul unui workshop.

Andras Nagy Robert, managerul spitalului, a declarat că workshopul a fost coordonat de medicul Reza Vahdad, de la Universitatea din Germania.

Acesta a stat timp de o săptămână la Sfântu Gheorghe, alături de medicii covăseni și a efectuat unor copii nouă operații laparoscopice: hernie inghinală, ectopie testiculară, litiză biliară și varicocel. Intervențiile au fost urmărite de mai mulți medici chirurgi, în timp real cu ajutorul camerelor de filmat. 

Andras Nagy Robert a declarat, conform Agerpres, că aparatura laparoscopică pediatrică a costat în jur de 75.000 de lei. Aparatura a fost înființată de Consiliul Județean Covasna și a intrat în dotarea spitalului din Sfântu Gheorghe în februarie anul acesta.

„Este importantă existenţa acestor instrumente minim invazive, aceasta este tendinţa în străinătate şi trebuie să o adoptăm şi noi, să realizăm operaţii într-un stil minim invaziv. (...) Mă bucur că şi spitalul nostru a reuşit să dovedească faptul că o activitate ştiinţifică nu este rezervată numai instituţiilor spitaliceşti clinice de anvergură din alte oraşe”, a declarat Andras Nagy Robert.

Medicul a ținut să sublinieze că workshopul de la Sfantu Gheorghe a fost organizat cu ajutorul sprijinului oferit de organizația Hope for the Nations Romania.

[citeste si]

În cadrul unei conferințe de presă, joi, doctorul Reza Vahdad a declarat că a fost impresionat de organizarea evenimentului și de spitalul din Sfântu Gheorghe, mai ales după reabilitări și modernizări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel