PREMIERĂ. Cum se va oficia slujba de Înviere în incinta MApN

Slujba de Înviere de la Biserica Militară cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din incinta sediului central al Ministerului Apărării Naţionale, care va fi oficiată de un sobor de preoţi militari, va fi transmisă în direct online sâmbătă, începând cu ora 23,45.

Evenimentul este organizat în beneficiul personalului Armatei României aflat în misiuni în teatrele de operaţii şi pe teritoriul naţional, al întregului personalul militar şi civil al instituţiei militare, militarilor în rezervă şi în retragere, veteranilor şi văduvelor de război, familiile acestora şi publicului larg, anunţă MApN într-un comunicat de presă.

'Punte între militarii Armatei României şi poporul român'



Ministerul Apărării Naţionale va contribui astfel în mod direct la respectarea recomandărilor incluse în ordonanţele militare şi în decretele de instituire a stării de urgenţă, asigurând totodată o punte spirituală, prin intermediul Bisericii Ortodoxe Române, cu ajutorul preoţilor militari, între militarii aflaţi în misiuni şi familiile acestora, românii din ţară şi diaspora, precizează MApN.

"Este pentru prima dată când cei de acasă vor primi vestea Învierii Domnului în casele lor şi nu în Casa Domnului. Dumnezeu este însă, aşa cum ne învaţă credinţa strămoşească, pretutindeni unde este iubit şi aşteptat. În intimitatea caselor noastre nu vom fi singuri. În vremuri de pericol, în plină pandemie, când respectarea strictă a regulilor de distanţare socială salvează vieţi, întindem o punte de Lumină Sfântă între militari şi familiile lor, între militarii Armatei României şi poporul român pe care fiecare dintre noi am jurat să-l apărăm chiar cu preţul vieţii. În această noapte sfântă, deşi despărţiţi temporar de măsurile de distanţare atât de necesare stopării răspândirii virusului, vom fi împreună, uniţi în Lumină, Credinţă şi Speranţă", a declarat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Slujba de Înviere, în limbaj mimico-gestual pentru persoanele cu deficiențe de auz



Pentru a facilita urmărirea slujbei de Înviere şi de către persoanele cu deficienţe de auz, aceasta va fi tradusă, în premieră, în limbaj mimico-gestual, de către un preot militar.

Transmisia video în direct va putea fi urmărită pe pagina oficială Facebook a MApN - www.facebook.com/mapn.ro, pe portalul Armata României Media ARMED - https://armed.mapn.ro/ şi audio în cadrul programului postului militar de radio online Vocea Armatei - http://voceaarmatei.presamil.ro, informează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel