Urmărește emisiunea live


Predicția lui Chirieac: Ce se va întâmpla cu PMP după refacerea Alianței D.A.. Visul lui Băsescu s-a spulberat

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre refacerea Alianței D.A. și despre poziționarea PMP și a lui Traian Băsescu în raport nou-anunțata construcție de pe partea Dreaptă a eșichierului politic românesc. 

Analistul DC News a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că Alianța D.A. se va reface după alegerile europarlamentare din 25 mai, iar acum opinează că PMP va rămâne deocamdată în afara acestei construcții politice.

Vezi și: Chirieac: Alianța D.A. se va reface după 25 mai


Traian Băsescu are vreo legătură cu fuziunea PNL-PDL?

„Probabil că dl Băsescu a aflat despre refacerea Alianței D.A. de la noi, din presă, în urmă cu două săptămâni, când s-a vorbit prima dată despre acest lucru. Eu nu cred că dl Băsescu dorește refacerea Alianței D.A., din simplul motiv că partidul domniei sale nu va face parte din această alianță. Deocamdată mă îndoiesc că viitoarea alianță va lua în componența sa și Partidul Mișcarea Populară”, a răspuns Bogdan Chirieac.

Despre partidele care ar putea adera la proiectul PNL-PDL, analistul politic a declarat că „Forța Civică probabil că va fuziona cu PNL. UDMR cu siguranță nu va fuziona cu Alianța D.A.. Nu văd PMP în alianță oficială cu Alianța D.A., tocmai pentru că cei din Alianța D.A. se tem că vor câștiga 6% - admiratori ai dlui Băsescu, dar riscă să piardă 40% - persoane care nu îl iubesc pe dl Băsescu. Și atunci, până în turul 1 nu va fi nimic. În turul 2 depinde ce va recomanda dl Băsescu pentru PMP”.

Ponta rămâne favorit la Președinție

Întrebat dacă premierul Victor Ponta „se mai află în poarta Cotroceniului” sau îi este amenințată poziția de refacerea Alianței D.A., Bogdan Chirieac a răspuns: 

„Dl Ponta are în mână absolut toate atuurile – cel mai puternic partid, sprijin media, bugetul de stat, serviciile – la dispoziția sa și toți îl împing către Cotroceni. Numai o mișcare cu totul și cu totul excepțională l-ar putea împiedica pe dl Ponta să treacă de poarta Cotroceniului și să se așeze pe scaunul pe care îl lasă liber dl Băsescu”.

Putem considera fuziunea PNL-PDL singura șansă a lui Traian Băsescu prin care să-și îndeplinească visul de a deveni premier?

„Nu, nu se mai pune problema. Dl Băsescu putea să fie premier dacă lua 15-20% cu PMP, atunci se juca pe această miză, dar în momentul acesta e exclus. Nimeni nu-l va numi pe dl Băsescu prim-ministru și nu știu cum s-ar vedea lucrurile chiar din exterior în acest moment. Dânsul a avut două mandate. Poate din 2016, dacă termină la Cotroceni, dacă își crește partidul, cu dna Udrea. Dar să vedem dacă rezistă PMP până în 2016”. 

Citește și: Singura condiție pentru o rocadă în Alianța D.A. înainte de alegeri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel