Prăjitură de ciocolată. Ai nevoie doar două ingrediente. Rețeta rapidă și delicioasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai mult în bucătărie, poți încerca această rețetă de prăjitură. Ai nevoie doar de două ingrediente.

Ingrediente

- 5 ouă mari sau 6 ouă medii

- 315 g de ciocolată neagră

Cum se prepară

Mărunțiți ciocolata și puneți-o într-un vas termorezistent. Topiți-o pe bain-marie, amestecând frecvent. De asemenea, puteți să o topiți în cuptorul cu microunde: în reprize scurte, amestecând după fiecare încălzire. Lăsați ciocolata topită să se răcească puțin, potrivit retete-usoare.eu.

Separați albușurile și gălbenușurile ouălor. Încorporați treptat (câte unul) gălbenușurile în ciocolata topită, amestecând de fiecare dată până la omogenizare (cu ajutorul spatulei). Bateți albușurile cu mixerul până la apariția vârfurilor moi. Încorporați treptat (în 3 etape) spuma de albușuri în compoziția de ciocolată, amestecând cu spatula și realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

Tapetați fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 18 cm, cu hârtie de copt. Ungeți-i toată suprafața cu puțin unt. Transferați compoziția obținută în ea, răspândindu-o uniform. Coaceți prăjitura timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 160°C‌. Lăsați-o să se răcească, după care scoateți-o din tavă și transferați-o pe o farfurie. Dacă doriți, puteți să o presărați cu zahăr pudră.

Vezi și: Ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Cum se prepară rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel