Ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Cum se prepară rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ciorba de fasole cu costiță se numără printre rețetele preferate ale românilor. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 500 g fasole
 200 g costiţă afumată
 500 ml suc de roşii
 o ceapă roşie
 1 legătură ceapă verde
 2 legături mărar
 2 legături pătrunjel
 ulei de floarea-soarelui
 2 ardei capia
 1 linguriță boia dulce

Cum se prepară

Alege fasolea, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa, scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori. Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe, scrie retete.unica.ro.

Pune la călit câteva minute, în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă  și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă. Costiță afumată se rumenește în puțin ulei. Când este gata, taie-o cubuleţe şi pune-o în ciorba de fasole. 

Vezi și: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta simplă - Se prepară ușor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel