EXCLUSIV  PRAF SAHARIAN. Sondaj despre zăpada portocalie din România

Ninsorile, viscolul şi gerul pentru care s-a emis cod portocaliu au fost însoţite de un fenomen mai rar, mai exact praf saharian. 

Fenomenul se resimțea deja în Grecia, mai ales în insulele Creta şi Rhodos, dar şi la Atena, unde vremea este, însă, mult mai caldă. Potrivit meteorologilor greci, care monitorizează fenomenul, nisipul saharian va ajunge şi în sud-estul României, fapt ce deja s-a întâmplat. "Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterană ar veni un aer mai cald și umed, dar întâlnind acest aer rece, precipitațiile nu sunt sub formă de ploaie, ci sub formă de ninsoare. Acel ciclon foarte activ este un vârtej care absoarbe aerul de prin împrejurimi și îl ridică în atmosferă și poate să absoarbă și un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate să ajungă până la nivelul norilor sau în nori și, prin precipitare, acel aer saharian poate să dea o nuanță de culoare stratului de zăpadă", spunea meteorologul Romica Jurca.

Românii, reacții pe Facebook

În cursul zilei vineri, oamenii au reacţionat în mediul online, după ce au observat că zăpada a căpătat o nuanță portocalie cu tentă spre cărămiziu.  

Deşi şansele ca acest fenomen să apară şi în România nu erau foarte mari, iată că locuitorii din mai multe orașe au putut observa vineri, 23 martie, fenomenul. Aceștia au publicat imagini pe internet, comentând fenomenul cu alți internauți.

În acest context, DC News a lansat un sondaj cu următoarea întrebare: Ați sesizat praful saharian în localitatea dumneavoastră?

(w670)

[citeste si]

După cum se poate observa în sondaj, 5419 persoane, adică 21,04%, au răspuns afirmativ, în timp ce 20336, respectiv 78,96 de persoane, au spus că nu au văzut praful saharian.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel