Poteraş trage apă și canal de milioane pentru… terenul viran din jurul Lacului Morii

POTERAS - CONFERINTA - LOCUINTE
POTERAS - CONFERINTA - LOCUINTE

Pentru că nu a putut să construiască o şosea la preţ de autostradă, primarul Cristian Poteraş a dat peste 7 milioane de lei pe canalizare, într-o zonă fără consumatori.

Costin Munteanu

Primăria Sectorului 6, condusă de Cristian Poteraş (PDL) cheltuieşte 7,127 milioane lei pentru 800 metri de reţea apă şi canalizare într-o zonă unde nu există locuinţe sau instituţii, pe lângă Lacul Morii. Totul a fost aprobat la finele anului trecut.

Primarul Cristian Poteraş avea însă gânduri mai mari. Primăria Sectorului 6 vroia să construiască o şosea, cu o lungime de 7,6 kilometri şi o valoare de 17,38 milioane euro. Mai exact, administraţia condusă de Cristian Poteraş vroia să plătească 2,28 milioane de euro pe kilometru, preţ de autostradă. O astfel de investiţie reprezintă aproximativ 10% din bugetul anual al Consiliului Local Sector 6. Conform proiectului, şoseaua are o intrare prin Strada Mehadia, continuare pe marginea lacului spre Giuleşti – Sârbi, ajungând spre Chiajna, până în centura Bucureştiului.

În primă fază, proiectul Primăriei Sectorului 6 a fost respins de consilierii locali. În şedinţa de pe 15.12.2011 însă, Consiliul Local Sector 6 a aprobat jumătate din proiect: „Documentaţia tehnico - economică pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare pe şoseaua de legătură între Calea Crângaşi şi Şoseaua de Centură”. Reprezentanţii administraţiei justifică investiţia prin necesitatea construirii şoselei pe lângă Lacul Morii, ce nu poate fi realizată fără existenţa reţelei de apă-canal. Proiectul şoselei a fost însă respins de Consiliul Local.

Insula Lacul Morii, obiectiv turistic

“Această stradă va merge pe aliniamentul Căii Crângaşi, da, pe nişte terenuri virane, la acest moment copiii nu se joacă acolo pentru că nu ai cum să te joci, ca şi copil acolo. Sunt betoane, câini, mizerie, ţigani, care odată cu această, cu construcţia acestui drum şi acestei şosele vom elimina şi mizeria din zonă. Nu vorbim de o investiţie extraordinar de mare, din punct de vedere social ea se justifică. Apele Române au dat aviz la acest proiect. Această stradă va reda circulaţiei turistice a Bucureştiului, hai să spunem, cu ghilimelele de rigoare, Insula de pe Lacul Morii, care în acest moment este în paragină, care este un proiect al Primăriei Sector 6, şi încercăm, şi suntem în negocieri cu cei de la Apele Române pentru preluarea insulei”, au explicat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 investiţia, citaţi în procesul verbal al şedinţei de consiliu în care a fost prezentat proiectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel