Postul Crăciunului. Cum trebuie să fierbem, de fapt, FASOLEA. Greșeala care ne poate îmbolnăvi

Postul Crăciunului. Cum trebuie să fierbem, de fapt, FASOLEA. Greșeala care ne poate îmbolnăvi / Foto: Pixabay
Postul Crăciunului. Cum trebuie să fierbem, de fapt, FASOLEA. Greșeala care ne poate îmbolnăvi / Foto: Pixabay

Află în articol cum se fierbe corect fasolea.

Am intrat deja Postul Crăciunului și în această perioadă consumăm mai multe legume și fructe. Printre alimente de bază în post sunt și leguminoasele precum fasolea, soia, năutul sau lintea. Aceste alimente sunt bogate în minerale însă, potrivit dr. Amanda Rose, psiholog şi cercetător din SUA, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienţilor, scrie Realitatea.net.

Avem nevoie de zinc, fier şi magneziu pentru a preveni stările depresive, iar dacă boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta noastră, există o modalitate uşoară de a creşte absorbţia acestor minerale.

Ce trebuie să facem înainte de a fierbe fasolea

Înainte de fierbe fasolea, este important să o lăsăm la înmuiat peste noapte, în apă foarte caldă, 60 de grade Celsius, pentru a reduce conţinutul de acid fitic. Această schimbare simplă are un efect uriaş: creşterea absorbţiei mineralelor în proporţie de 50-100%.

Studiile au arătat că, atunci când reducem acidul fitic din alimente, asimilăm mai multe minerale din acel aliment. Simpla fierbere nu este suficientă pentru reducerea acidului fitic. Din acest motiv este important ca fasolea să fie lăsată la înmuiat înainte, dacă vrem să beneficiem de toți nutrienții pe care îi conține acest aliment.

”Nu vă cer să atingeţi sau să menţineţi temperatura de 60 de grade, dar lăsaţi fasolea cât mai mult la înmuiat, minimum 18 ore. Veţi vedea că prin această metodă boabele uscate se vor găti mai repede, vor fi digerate şi veţi asimila mai bine nutrienţii", recomandă dr. Rose.

În plus, dacă fasolea este lăsată la înmuiat, ne va ajuta să nu ne balonăm după ce o consumăm.

Legătura incredibilă între fasole și CIOCOLATĂ. Bilic: O dovadă în plus că sănătatea are gust

"Când spui bogat în fibre, spui fasole și ciocolată. Primul produs la care ne gândim când vine vorba de fibre, sunt cerealele integrale. Pâine neagră, fulgi de ovăz, paste integrale sau biscuiți digestivi sunt alimente bogate în fibre. Dar e vorba de fibre insolubile, care sunt agresive și dure, ele pot irita tubul digestiv dacă sunt consumate în cantitate mare.

Care sunt produsele care au un raport optim fibre solubile/fibre insolubile? Fasolea se află pe primul loc într-un top al produselor bogate în fibre. Legumele boabe de tip fasole, mazăre linte, năut, soia trebuie incluse în dietă de minim 2 ori/ săptămână. Para e un fruct de sezon și ocupă poziția 3 în top, întrecând mărul la capitolul fibre. Pe locul 6 este avocado, iar pe locul 10 migdalele-atenție la cantitate! Pe locul 7 sunt prunele uscate, ca să nu uitați de ele la iarnă. Da, ați văzut bine, pe locul 9 este ciocolata neagră - o surprinzătoare sursă de fibre! Și o dovadă în plus că sănătatea are gust", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel