Ponta: Băsescu este tributar şantajului şi altor metode securiste

ponta
ponta

 Premierul Victor Ponta a susţinut, duminică, la PRO TV, că Traian Băsescu va folosi întotdeauna, cât va fi în viață, șantajul și armele murdare în politică, fapt ce denotă că acesta rămâne tributar metodelor securiste.

"Episodul acela (când Traian Băsescu a folosit sintagma dottore, NR) mi-a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că preşedintele Băsescu va folosi întotodeauna, cât va fi în viaţă - şi îi doresc o viaţă cât mai lungă - şantajul şi armele cele mai murdare în politică. Acel episod mi-a dovedit că preşedintele Băsescu va rămâne întotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri să îmi descopere ", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

 "Nu pot să spun că a fost vorba de un şantaj direct, imi dai şi îţi fac. Mi-a dovedit însă încă o dată că nu vom putea niciodată să gândim la fel, eu nu mă apuc să scormonesc că poate găsesc când a fost domnul preşedinte Băsescu în armată nu ştiu ce a făcut. Asta este o gândire securistă. Eu am avut şansa naturală să am 17 ani la Revoluţie şi urăsc ceea ce domnul preşedinte Băsescu reprezintă", a adăugat Ponta.

 El a precizat că respectă însă instituţia prezidenţială.

 În luna iunie, preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu l-a anunţat, măcar telefonic, înainte de şedinţa de Guvern, despre mutarea Institutului Cultural Român de sub coordonarea şefului statului, afirmând că aceasta denotă o lipsă de respect, şi adăugând: "Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

 La scurt timp după această declaraţie, premierul a fost acuzat de plagiat, revista Nature arătând că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă şi care indică faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

 Ulterior, Băsescu a susţinut că sintagma "dottore", folosită cu câteva zile înainte de apariţia articolului din Nature, se referea "la cu totul altceva".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel