Pompeo se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În ultima sa vizită în calitate de secretar de stat al președintelui Trump, Mike Pompeo se va întâlni la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, se va deplasa săptămâna aceasta la Bruxelles pentru întâlniri cu oficialii NATO, potrivit Departamentului de Stat, în ceea ce se așteaptă să fie ultima sa călătorie în calitate de diplomat de vârf al președintelui Donald Trump. În timpul călătoriei sale, care va avea loc miercuri și joi, Pompeo se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și cu vicepremierul belgian și ministrul afacerilor externe, Sophie Wilmès, potrivit Departamentului de Stat.

Ultima vizită oficială în calitate de secretar de stat al președintelui Trump

Vizita lui Pompeo are loc în urma asaltului asupra Capitoliului SUA, în care mii de susținători ai lui Donald Trump au asaltat clădirea, obligând membrii Congresului care certificau victoria în alegeri a președintelui Joe Biden. Cinci oameni au murit, inclusiv un ofițer de poliție și un susținător al lui Trump care a fost împușcat. 

La acel moment, Jens Stoltenberg a numit scenele din Washington „șocante” și a solicitat respectarea rezultatului alegerilor. Mulți alți lideri mondiali, inclusiv cei ai aliaților de top ai SUA, precum Marea Britanie, și-au exprimat șocul la atacul asupra inimii democrației americane.

"Secretarul Pompeo va evidenția importanța durabilă a parteneriatului transatlantic, va susține succesul continuu al NATO în protejarea comunității transatlantice și adaptarea la noile provocări de securitate și va reafirma puterea relației bilaterale dintre Statele Unite și Belgia", a precizat Departamentul de Stat în o declarație, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel