Polonia. Cartea de identitate, disponibilă prin intermediul telefonului mobil

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Polonezii vor putea începând din 2018 să îşi folosească telefonul mobil în locul cărţii de identitate, a anunţat vineri Anna Strezynska, ministrul pentru Afaceri Digitale din această ţară, citată de AFP.

 
 

Noua aplicaţie va fi disponibilă cel mai târziu spre sfârşitul primului trimestru al anului 2018, a adăugat ministrul polonez, cu ocazia unei vizite pe care a întreprins-o în Nowy Wisnicz, unul dintre cele patru oraşe în care acest program este testat în prezent.

"Sper că polonezii, cunoscuţi în Europa pentru deschiderea pe care o au faţă de noile tehnologii, vor fi lideri în rândul utilizatorilor acestei aplicaţii", a spus Anna Strezynska, citată de agenţia de presă PAP.

Pentru a putea să se folosească de telefonul mobil pentru a-şi confirma identitatea, de exemplu în faţa unui poliţist, mai multe modificări ale legilor în vigoare se află în prezent în pregătire în Polonia şi vor trebui să fie aprobate apoi de Guvern şi de Parlament, a precizat pentru AFP Karol Manys, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Afaceri Digitale.

Documentul în sine nu va fi conţinut în telefon, ci stocat în cloud şi va putea fi accesat graţie unui cod unic primit prin SMS, la fel cum se procedează deja pentru activarea serviciilor bancare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel