Politicienii și figurile publice cu studii medicale se întorc în sistem

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un premier irlandez, un regizor de film francez și un europarlamentar maghiar se află printre figurile publice care se întorc la carierele medicale pentru a lupta împotriva pandemiei.

Un premier irlandez, un regizor de film francez și un europarlamentar maghiar se află printre figurile publice care se întorc la carierele medicale pentru a lupta împotriva pandemiei, conform The Guardian.

Aceste persoane fac parte dintr-un grup mic, dar în creștere, alcătuit din politicieni, artiști și sportivi care redevin doctori, pentru a ajuta sistemele de sănătate care sunt copleșite de criza provocată de Covid-19.

Premieri

Leo Varadkar, premierul Irlandei, s-a oferit să lucreze o zi pe săptămână ca doctor, într-un moment în care țara sa se pregătește de un nou val de infecții. „Mulți membri ai familiei și prieteni de-ai săi lucrează deja în sistemul medical. El a vrut să ajute câtuși de puțin", a transmis un purtător de cuvânt.

Varadkar, în vârstă de 41 de ani, a fost medic stagiar în Dublin și s-a calificat drept medic de familie în 2010, înainte să renunțe la profesie și să devină politican cu normă întreagă. După aceea, Varadkar a devenit premierul Irlandei.

Reîntoarcerea sa în sistemul medical îl include în grupul divers de figuri publice care au revenit la profesiile de doctor și asistent medical, pentru a contribui la lupta Europei contra pandemiei.

Regizori

Thomas Lilti, în vârstă de 43 de ani, este un regizor care filma un serialul medical „Hippocrate" când criza a lovit. El a suspendat filmările și a revenit la profesia de doctor chiar în spitalul în care se filma serialul.

Sportivi

Personalitățile sportive franceze s-au întors și ele la profesiile de dinainte. Stephanie dos Santos, o baschetbalistă de 28 de ani, și Julien Mathieu, un campion ju-jitsu, lucrează drept asistenți medicali. Thomas Carabas, un arbitru de rugby de 31 de ani, s-a întors la muncă în spitalul Bayonne.

Alți politicieni

Katalin Cseh, europarlamentar maghiar în vârstă de 31 de ani, din partidul de opoziție Momentum, s-a întors la Budapesta pentru a fi medic voluntar.

Lista continuă în toată Europa, iar acest trend este, deocamdată, ascendent, în cele mai grele momente din istoria recentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel