Poliția nu poate verifica RCA-ul - își apără Cosmin Andreica, președintele Europol, colegii: Nu există bază de date oficială

Facebook Politia Română
Facebook Politia Română

Mașina pe care o conducea Vlad Pascu nu avea asigurare. Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol precizează ca nu există o bază de date oficială a poliției care poate să verifice acest lucru.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, a declarat în emisiunea Breaking News de la B1 TV: „Astăzi în România nu există o bază de date oficială a poliției în care poate să fie verificate polițele de răspundere civilă auto, există o bază de date a ASF-ului, a Autorității de Supraveghere Financiară care se numește AIDA în care fiecare operator economic care tranzacționează astfel de polițe introduce datele autoturismelor pe care le înregistrează în evidențe. Acea bază de date AIDA pusă la dispoziție de ASF pentru operatorii care tranzacționează polițe, se actualizează în medie între 24 de ore și 72 de ore.”

Întrebat dacă Poliția Română știe dacă conducătorii auto dețin o astfel de poliță RCA, acesta a răspuns cu NU!

Cosmin Andreica a mai precizat că dacă conducătorii auto nu prezintă o poliță RCA, nu există nicio bază de date a Poliției Române care să fie folosită ca probă în instanță.

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, și el invitat în emisiune și îl contrazice pe Cosmin Andreica precizând faptul că acesta spune numai jumătate de adevăr: ”Probabil că nu e probă în instanță dar polițiștii verifică în baza de date și au spus aveți, nu aveți. Nu e adevărat, că nu e probă în instanță asta e altceva dar puteau să verifice.”

Cosmin Andreica dă exemplu sistemul de asigurări auto al Marii Britanii care de 25 de ani în care orice cetățean care circulă pe stradă poate să verifice în bazele de date oficiale ale Guvernului orice fel de informație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel