Poliță de asigurare pe CNP pentru controlul trotinetelor electrice. Mircea Badea: Susțin demersul lui Titi Aur

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a spus că susține un demers făcut în cadrul unei emisiuni DC News.

Mai precis, realizatorul TV a zis că este de acord cu propunerea făcută de Titi Aur pentru controlul trotinetelor electrice: Poliță de asigurare pe CNP. În cadrul emisiunii „DC Conducem” cu Florin Răvdan, pilotul de raliuri a venit cu o propunere interesantă.

„Cel care conduce o trotinetă electrică ar trebui să fie obligat să aibă o poliță de asigurare pe CNP și, ca să obțină polița de asigurare, să fie obligat să completeze un chestionar cu câteva întrebări, să zic oarecum sumar, legat de trotinetă, ca să fii sigur că cel care se află la ghidonul trotinetei, pe de o parte, are acele minime cunoștințe de circulație. RCA-ul ăla să fie, prima dată, foarte ieftin și să rămână foarte ieftin dacă nu faci niciun fel de problemă în trafic. În cazul în care ai făcut o problemă, să-ți crească foarte mult - de cinci ori, de zece ori, de două zeci de ori -, astfel încât să fie acea amenințare: „Dacă nu conduc civilizat, voi plăti mult mai mult ca să am dreptul să circul cu trotineta”. Asta a fost propunerea mea. ASF-ul nu a reușit să găsească o soluție”, a declarat Titi Aur, în cadrul emisiunii „DC Conducem”. Vedeți aici întreaga declarație - https://www.dcnews.ro/solutia-lui-titi-aur-pentru-controlul-trotinetelor-electrice-polita-de-asigurare-pe-cnp_937811.html

Mircea Badea a spus că susține propunerea lui Titi Aur, dar a precizat că este greu de crezut că așa ceva se va întâmpla vreodată. El a spus că foarte mult conduce noaptea și s-a săturat de modul în care unii circulă cu trotineta.

„Eu susțin această propunere. Probabil nu se va întâmpla, dar susțin demersul. Eu conduc mult noaptea, plec pe la ora 01.00 de la serviciu și este wow... Pe lângă faptul că se traversează absolut abject și periculos, chiar și pe trecerea de pietoni... mai sunt și cei cu trotinetele. Este vai, vai, vai!”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Foarte multe accidente din cauza persoanelor care circulă cu trotinetele

Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice a crescut semnificativ în 2022, ajungând la dublu față de 2021. Potrivit datelor Uniunii companiilor din sectorul Asigurări, peste 90% dintre aceste accidente au fost cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către utilizatorii de trotinete electrice.

În 2022, numărul accidentelor cu trotinete electrice a crescut alarmant, ajungând la 1.250, din care 155 au fost grave. Această creștere este cauzată, în principal, de nerespectarea regulilor de circulație de către utilizatorii de trotinete electrice.

Aproape „9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se viteza neadaptată, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau circulaţia pe sens opus”, au spus resprezentanții companiilor de asigurări.

VEZI ȘI: „Eu, când beau, conduc mai bine", marea păcăleală cu alcoolul la volan. Titi Aur a explicat efectele - https://www.dcnews.ro/eu-cand-beau-conduc-mai-bine-marea-pacaleala-cu-alcoolul-la-volan-titi-aur-a-explicat-efectele_937764.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel