PNRR. Buşoi: Şansă unică pentru investiții în spitalele existente, dar și pentru construirea unora noi

"Capitolul 'Sănătate' din Planul Național de Redresare și Reziliență - PNRR reprezintă o șansă unică pe care o avem pentru investiții masive în dotarea și extinderea spitalelor existente, dar și pentru construirea unora noi", transmite europarlamentarul Cristian Buşoi.

"Am răspuns cu plăcere invitației ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, la dezbaterile publice pentru actualizarea capitolului “Tranziția către servicii și infrastructură de sănătate moderne” din PNRR, la care am participat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și reprezentanții ONG-urilor din Sănătate. Sănătatea românească trebuie să recupereze rapid decalajele de dezvoltare față de țările vest - europene.

Avem nevoie de acces mai bun la tratamente pentru bolnavi, de creșterea siguranței pacienților în spitale, de acces la tehnici moderne de terapie, de mai multă transparență în folosirea banilor destinați Sănătății și, foarte important, de digitalizare, care economisește timp și bani, în timp ce crește calitatea actului medical. Avem la dispoziție bani pentru a realiza toate acestea: atât din PNRR, care are un buget de peste 30 miliarde euro, cât și din Programul de Sănătate al UE 2021 - 2027, cu o alocare fără precedent, 5,1 miliarde euro, pe care am reușit să o obțin ca raportor al Parlamentului European pentru acest Program", a scris Cristian Buşoi pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel