Urmărește emisiunea live


Plenul Senatului a modificat Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului

În şedinţa de marţi, 3 octombrie, Plenul Senatului a modificat Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului. A fost constituit Comitetul liderilor grupurilor parlamentare şi au fost instituite "Ora Guvernului" şi "Ora prim-ministrului", după cum sunt înscrise şi în Regulamentul Camerei Deputaţilor. 

"Comitetul liderilor grupurilor parlamentare este alcătuit din liderii grupurilor parlamentare constituite potrivit configuraţiei politice a Senatului. Comitetul liderilor (...) aprobă proiectul ordinii de zi a şedinţelor şi programul de activitate al Senatului, cu consultarea reprezentantului Guvernului pentru relaţia cu Parlamentul şi dispune publicarea acestora pe pagina de internet a Senatului.

Şedinţa Comitetului liderilor este programată ulterior şedinţei Biroului permanent prin care se întocmeşte proiectul ordinii de zi. Comitetul liderilor stabileşte algoritmul de reprezentare a grupurilor parlamentare în organele de lucru ale Senatului sau, după caz, ale Parlamentului, precum şi componenţa nominală a acestora', se arată într-un articol nou introdus în Regulament.

Un articol modificat prevede că 'numărul comisiilor de anchetă, speciale sau comune, denumirea şi competenţa fiecărei astfel de comisii, precum şi numărul membrilor acestora se hotărăsc de către Senat, la propunerea Biroului permanent sau a Comitetului liderilor, după caz'. Noul Regulament include două noi secţiuni - 'Ora Guvernului' şi 'Ora prim-ministrului'. La 'Ora Guvernului' participă unul sau doi miniştri pe teme politice de interes major bine definite. 'Ora prim-ministrului' este programată o dată pe lună, într-o zi stabilită de Comitetul liderilor.

[citeste si]

În favoarea completărilor aduse Regulamentului Senatului au votat 93 de senatori şi 11 s-au abţinut, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel