Pleșoianu, observație-cheie pentru Ponta

Liviu Pleșoianu a observat o schimbare în discursul lui Victor Ponta pe parcursul unui an referitor la politica față de Uniunea Europeană.  

Iată ce a scris Liviu Pleșoianu pe contul său de socializare: 

"Ponta 1 și Ponta 2...

Victor PONTA, pe rit vechi, 2017: "Singurii care mai contează acum pentru noi, apropiați de noi și care se bat pentru niște lucruri care ne privesc și pe noi, sunt țările din Grupul de la Vișegrad, vecinii noștri — Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Noi, în loc să fim alături de ei pentru interesul nostru, suntem cumva așa... cu Germania, cu Bruxelles, pentru niște lucruri care ne vor dezavantaja, nu ne vor primi nici în Euro, nici în Schengen, ne vor tăia din fonduri europene și nici nu ne vor pune la masa deciziei."

Victor PONTA, pe rit nou, 2018: "PSD a alunecat la o ideologie şi politici care sunt foarte apropiate de cele promovate de domnul Orban în Ungaria. Sperăm doar să readucem pe linia europeană România şi politica românească. (...) Au alunecat atât de mult la extreme şi urmăresc acele politici cu care te-ai confruntat deja în Ungaria şi unele politici din Polonia".

"oamenii vor intelege ca daca dorim sa ne dezvoltam in continuare, sa progresam ca o tara europeana, trebuie sa luptam cu aceste idei si sa nu ne intoarcem intotdeauna la politicile populiste", a mai declarat Ponta.

Întrebat la ce se referă când spune "politici populiste", Victor Ponta a răspuns: "Ma refer la acest discurs politic care a fost împrumutat din Ungaria si un pic din Polonia. Ideea ca toate lucrurile relele vin în România de la Bruxelles, companii internationale si straini. Ex-partidul meu se lupta acum pentru un referendum pentru a reveni la aceasta traditie a familiei."

"Când am început noul proiect, spuneam foarte clar - sau cât mai clar posibil - ca vrem sa avem si sa promovam politicile de centru-stânga, pro-europene. Fostul meu partid este, desigur, plin de oameni care se uita foarte atent la acest nou proiect. Dar, de asemenea, oamenii care prefera sa se întoarca în trecut, si sa se întoarca la o politica foarte populista, foarte nerealista, foarte nedemocratica si foarte neprogresista si sunt sigur ca este doar o chestiune de timp pâna când vor pierde din aceasta cale catre trecutul Romaniei", sunt extrasele scose în evidență de Liviu Pleșoianu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel