Planul Național de luptă împotriva Cancerului. Alexandru Rogobete (secretar de stat): „Încetați să vă mai faceți campanie pe suferința oamenilor!”

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, face un apel pentru partide și pledează pentru conturarea unui „Plan Național de luptă împotriva Cancerului”, de către specialiști, nu politicieni.

 

„Boala si adevaratele drame nu au culoare politica! 

Incetati sa va mai faceti campanie pe suferinta oamenilor!

Cred că cei mai mulți dintre noi au căpătat, încă din primii ani, o educație creștină. Pentru mine, sistemul de valori creștin înseamnă răbdare, bunătate, smerenie, grijă de aproapele tău și o dorință lăuntrică de a face mai mult bine decât rău.

Astăzi, poate ar fi un exercițiu bun să revenim la valorile de bază cu care am crescut, indiferent de funcția și responsabilitățile pe care le avem.

Fără patimă spun că Planul Național de luptă împotriva Cancerului trebuie să înainteze animat de specialiști, de profesioniști, nu de politicieni.

Cu toată modestia pe care pot să o adun, transmit un mesaj de empatie pentru fiecare bolnav de cancer din România.

Ministerul Sãnãtãtii nu o sa permita niciodată ca suferința dumneavoastră să fie transferată în câmpul de luptă politic și o sa combatem, omenește dar ferm, pe oricine care va încerca să adune puncte electorale din drama familiilor dumneavoastră.

Cred că este o zicală care spune “errare humanum est, perseverare diabolicum”. Să persistăm în greșeală nu este un mod de lucru pe care noi sau cei care ne susțin îl preferăm în Ministerul Sănătății.

De aceea ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a pus încrederea într-un grup de specialiști în oncologie, profesori și doctori, care au spus că singura modalitate de a oferi speranță bolnavilor de cancer și familiilor acestora este să elaborăm un set de reguli corecte și aplicabile, fără a întârzia, deloc, aplicarea acestora.

Acestea fiind spuse și având în permanență în minte semnificația zilelor acestea, dragi români, aveți încredere și speranță în acei profesioniști care au studiat și scris Planul Național de Combatere și Control al Cancerului, nu pentru laude, nu pentru premii, nici pentru bani, ci pentru șansa de preveni și trata o boală cumplită în cel mai eficient mod cu putință.

Oameni buni, strategia de lupta impotriva cancerului nu are culoare! Lasati profesionistii sa isi faca treaba!

Există speranță. Trebuie doar sã credem în ea!”, a scris Alexandru Rogobete, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel