Planta cu bulbii foarte TOXICI. Mulți îi confundă cu ceapa și pot provoca chiar și moartea

Planta cu bulbii foarte TOXICI. Mulți îi confundă cu ceapa și pot provoca chiar și moartea / Foto: Pixabay, de Matthias Böckel
Planta cu bulbii foarte TOXICI. Mulți îi confundă cu ceapa și pot provoca chiar și moartea / Foto: Pixabay, de Matthias Böckel

Află în articol care este planta cu bulbii foarte toxici, confundată de mulți cu ceapa.

Narcisele se găsesc acum în toate florăriile din România, dar și în supermarketuri la raioanele cu produse pentru grădinărit. Florile sunt foarte frumoase și mirositoare, perfecte pentru a ne înveseli casa la început de primăvară, dar puțini știu cât de periculoși sunt bulbii acestor flori.  Sunt foarte toxici, iar dozele peste 10 g pot fi letale, scrie Realitatea.net.

Vă întrebați cine mănâncă bulbi de narcise și se poate otrăvi astfel? Se pare că mulți oameni care le au plantate în grădină confundă bulbii de narcise cu ceapa. Este valabil mai ales pentru copii, care, din curiozitate pot gusta bulbii de narcisele galbene (daffodils) şi albe (jonquils), crezând că sunt de fapt ceapă. 

Care sunt semnele intoxicației

Semnele de intoxicaţie sunt: greaţă, vomă, crampe şi diaree. Un medic ar putea recomanda hidratare intravenoasă şi / sau medicamente pentru a stopa voma şi senzaţia de greaţă în cazul în care simptomele sunt severe sau pacientul este un copil. În cazuri extreme, poate provoca şi moartea.

Cum plantezi bulbii florilor din ghiveci

Atunci când primiți lalele, zambile sau narcise în ghiveci, trebuie să țineți cont de faptul că florile cu bulbi se păstrează la o temperatura mai mare decât cea a camerei până ce acestea își vor termină ciclul de vegetație și se vor ofili.

În plus, țineți cont și de faptul că p perioada în care sunt păstrate în casă, aceste flori nu trebuie udate în exces. Plantele au nevoie de apă de doar două ori pe săptămâna. Dacă le veți oferi prea multă apă este posibil ca bulbul să putrezească și să nu mai fie bun pentru plantare. Un bulb care se va prinde în grădina ta este acela care este tare, dar nici prea uscat.

Bulbii florilor trebuie plantați într-un loc în care vor beneficia de lumina soarelui, asta dacă vorbim de zambile sau lalele. În schimb, dacă vorbim despre bulbi de pădure, precum ghioceii sau viorelele, situația stă complet diferit, aceștia având nevoie să fie plantați în zone umbrite. Dacă veți planta trandafirii pe care i-ați primit în ghiveci, alegeți un loc cu soare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel