EXCLUSIV  Pippidi: ”Trebuie să învățăm ceva din povestea cu vaccinul rusesc. Nu e bine pentru noi”. Cum putem întoarce situația în favoarea noastră

Alina Mungiu-Pippidi, la interviurile DC News
Alina Mungiu-Pippidi, la interviurile DC News

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a vorbit la „Ce se întâmplă?” de la DCNewsTV despre controversele din jurul vaccinului rusesc. 

Politologul Alina Mungiu-Pippidi, invitata de joi a lui Răzvan Dumitrescu de la „Ce se întâmplă?”, emisiune pe care o puteți urmări pe DCNews și DCNews TV, a făcut declarații și despre vaccinul rusesc, date fiind controversele din prezent. 

„Lumea e foarte radicalizată. Am văzut azi-dimineață că un parlamentar slovac, șeful unei Comisii în Parlamentul European, și-a dat demisia pentru că Slovacia a comandat vaccinul chinezesc mi se pare, nu rusesc. Sunt oameni care sunt în primul rând al acestui nou „Război Rece” pe care îl purtăm cu Rusia și cu China și sunt oameni care sunt mai pragmatici, ca doamna Merkel.”, a spus Alina Mungiu-Pippidi. 

Politologul a atras apoi atenția că „noi trebuie să învățăm ceva din povestea cu vaccinul rusesc.” și anume, că „Rusia de azi nu mai e Rusia anilor 90. Faptul că acest vaccin a putut fi dezvoltat arată că Rusia și-a recăpătat capacitatea, ceea ce știm și pe plan militar. Acest lucru nu e bun pentru noi, dar dacă putem să dialogăm cu ei și să tratăm acest vaccin ca pe o chestiune pur comercială, e foarte bine. Evident că asta trebuie să fie ultima soluție și că trebuie să lămurim întâi cu vaccinurile noastre.”

„Comisia Europeană a greșit grav anul trecut. A fost prost sfătuită, nu s-a orientat și mare parte din comenzile lor au fost făcute pe vaccinuri care încă nu au apărut.”, a adăugat Alina Mungiu-Pippidi la interviurile DC News. 

„Eu găsesc că nu trebuie să fim stupizi cu vaccinurile rusești și chinezești. Dacă sunt bune, trebuie să le folosim. Lumea e globalizată.”, a mai spus Alina Mungiu-Pippidi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel