Petrecere a unei minorități, din Insulele Canare, cu 80.000 de persoane, punctul zero al variolei maimuței. Organizatorii festivalului Darklands, din Belgia, recunosc și ei

foto captură video Darklands
foto captură video Darklands

Iată noile descoperiri despre variola maimuței. 

Autoritățile de sănătate din Spania consideră că noile cazuri de variolă a maimuței, boală care se extinde în Europa, în mai multe state, sunt legate de o petrecere gay de lângă Madrid și un eveniment din Insulele Canare, care au atras zeci de mii de oameni. 

Vineri, Spania a anunțat 23 de noi cazuri de variola maimuței. Șeful regional al sănătății din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, le-a spus jurnaliștilor că oficialii din sănătate au urmărit cazurile până la un focar care ar fi pornit dintr-o saună, acolo unde ar fi avut loc unul dintre evenimente, raportează Reuters. 

”Departamentul Public de Sănătate va face o analiză mai detaliată, cu scopul de a controla contagiunea, de a stopa lanțul transmiterii și a încerca să atenueze, pe cât posibil, transmiterea virusului” spune Escudero.

El a spus Associated Press că o altă sursă posibilă ar fi un eveniment LGBT ce a avut loc în Insulele Canare, la care au participat 80.000 de oameni. 

Un al festival, din Belgia, sursă a infectărilor. Anunț oficial al organizatorilor

În Belgia, unde s-ar afla un alt punct posibil de plecare a virusului, infectarea ar fi legată de un festival Darklands, un festival al fetișurilor, după cum este deschis, de asemenea caracteristic LGBT. Este publicat și un video pe Youtube legat de acest festival. Vezi aici

Pe site-ul festivalului scrie că toate hotelurile alocate participanților la eveniment au fost epuizate. ”Mulțumim tuturor oaspeților și tuturor celor care au contribuit la momentele minunate pe care le-am împărtășit în timpul Darklands 2022. Cu drag din Anvers, ne vedem la anul!” arată o mulțumire pentru participanți, postată, de asemenea, pe site-ul festivalului, urmată, culmea, de un anunț legat tocmai de îmbolnăvirile cu variola maimuței: 

”Acesta este un mesaj important pentru toți vizitatorii Darklands 2022 cu privire la cazurile confirmate de virus Monkeypox. Departamentul de sănătate al guvernului belgian a confirmat 3 cazuri de virus Monkeypox legate de vizitatorii din Darklands.

Există motive să presupunem că virusul a fost adus de vizitatori din străinătate la festival după cazuri recente în alte țări.

Grupul de evaluare a riscurilor al guvernului federal a cerut Darklands să-și informeze oaspeții despre aceste infecții și să împărtășească următoarele informații:

- Variola maimuței are o perioadă de incubație de 5 până la 21 de zile. Fii vigilent în cele trei săptămâni după ultimul contact apropiat.

- Dacă observați vezicule sau răni neobișnuite, vă rugăm să mergeți la unitatea de urgență a unui spital din apropiere și să menționați că suspectați variola maimuței.

- Dacă suspiciunea este confirmată, acele persoane vor trebui să se plaseze în carantină timp de 3 săptămâni fără a avea contacte sexuale.

Vă rugăm să urmați această solicitare și să căutați informații și reglementări oferite de guvernul din țara dvs. de origine.

Festivalul Darklands”. 

Păreri împărțite despre transmiterea variolei maimuței prin contact intim

În timp ce majoritatea cazurilor recente de variolă a maimuței au apărut la bărbați care au avut raporturi intime cu bărbați, dr. Agam Rao spune, pentru NBC News, că boala nu este considerată una cu transmitere sexuală: ”Este probabil prematur și potențial dăunător să spunem că sunt cazuri doar în respectiva comunitate. Va trebui să existe studii. Există într-adevăr destul de multă muncă care ar trebui făcută înainte de a spune că poate fi transmisă pe cale sexuală.”

Cu toate acestea, fostul șef al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pentru AP: ”Știm că variola maimuței se poate răspândi atunci când există un contact apropiat cu leziunile cuiva infectat și se pare că contactul sexual a amplificat acum această transmitere”, scrie advocate.com, citând sursele anterior menționate. 

Citește și: Variola maimuței ar fi început să se răspândească în Europa de la două petreceri de amploare, una în Spania, cealaltă în Belgia. Contactul intim a amplificat transmiterea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel