China a vaccinat încă 7% din populație în câteva zile

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Peste un miliard de locuitori ai Chinei continentale s-au imunizat împotriva Covid-19.

Numărul locuitorilor Chinei continentale care s-au vaccinat împotriva COVID-19 a ajuns la 1,1 miliarde, sau 78% din populaţie, relatează duminică Xinhua, citând cea mai recentă informare a Comisiei naţionale de sănătate, conform Agerpres. Potrivit acestei statistici, care datează de sâmbătă, peste 1,02 miliarde de chinezi s-au vaccinat cu "schema completă", iar în total au fost administrate peste 2,17 miliarde doze de vaccin.

China este printre ţările fruntaşe ale lumii în materie de vaccinare anti-COVID-19, a precizat grupul operativ interdepartamental al Consiliului de stat chinez pentru răspunsul la pandemie.

Cifrele din 15 septembrie indicau 71% acoperire vaccinală

Peste 1 miliard de oameni din China, 71% din cea mai populată țară din lume, au fost complet vaccinați împotriva Covid-19, arată cifrele oficiale de joi. „Până la 15 septembrie au fost administrate 2,16 miliarde de doze la la nivel național”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al comisiei naționale de sănătate, la o conferință de presă.

Guvernul nu a anunțat public o țintă pentru acoperirea vaccinării, dar un virolog senior, Zhong Nanshan, a declarat luna trecută că China va avea probabil 80% din populația sa vaccinată până la sfârșitul anului, potrivit agenției AFP. Un nou focar al variantei Delta a fost detectat în provincia Fujian din sud-estul statului și a infectat aproape 200 de persoane până acum în trei orașe.

Fujian este cel mai mare recul din ultimele săptămâni și vine după ce țara a declarat sub control varianta Delta. China a raportat joi 80 de cazuri noi, dintre care 49 au fost transmisii interne, scrie The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel