Peste 1.200 de medici şi-au dat DEMISIA astăzi în Franța

Florin Răvdan / 14 ian 2020 / 21:53 Salveaza PDF Comentarii

Peste 1200 de medici din sistemul de sănătate public din Franţa şi-au anunţat demisia, printr-o scrisoare adresată Ministerului Sănătăţii. 

Aceștia au cerut negocieri cu privire la buget, salarii și denunțând deficiența planului de urgență al ministrului Sănătății expuse la sfârșitul lui noiembrie, potrivit Franceinfo.

Printre medicii demisionari se află un număr destul de mare de șefi de servicii, din toată Franța. Aproape peste tot, se costată același lucru: lipsa personalului, reducerea numărului de paturi în special în secțiile de Terapie Intensivă pediatrică, fuziunea sau chiar închiderea serviciilor medicale sau chiar și a spitalelor.

Sistemul de sănătate, la pământ

 

"Avem impresia că suntem într-un moment cheie în care spitalele publice sunt pe cale să se prăbușească din punctul de vedere al calității spațiului. Până azi ne-am prefăcut că totul este în regulă, dar acum tratamentele propriu-zise vor fi modificate în curând și, sincer, nu mai putem face acest lucru, nu ne mai putem întoarce la fluxul corect, nu mai putem avea o administrație care să nu ne răspundă așteptărilor", a declarat Jean-Luc Jouve, șeful secției de chirurgie ortopedică pediatrică din cadrul spitalului La Timone din Marsilia, conform Mediafax. 

Într-o scrisoare trimisă în această dimineață ministrului Sănătății, semnatarii au calificat această demisie colectivă drept "o decizie inedită și dificilă".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24