Pesta porcină, vânare mistreţi. Ordin al Ministerului Apelor şi Pădurilor

Mihai Ciobanu / 09 sep 2018 / 17:49 Salveaza PDF Comentarii
Pesta porcina, confirmata în Buzău
Pesta porcina, confirmata în Buzău

Zeci de mii de mistreţi vor fi vânaţi în România, în încercarea de a stopa extinderea pestei porcine. 

Prin Hotărârea nr. 3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din data de 01.08.2018 a fost aprobat Planul suplimentar de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane prin care au fost dispuse unele măsuri cu incidență în domeniul cinegetic, pentru aplicarea cărora Ministerul Apelor și Pădurilor trebuie să întreprindă anumite demersuri.

Măsurile vizează necesitatea recoltării mistreților și a exemplarelor din speciile de prădători, atât din zonele afectate de pesta porcină africană, cât și din afara acestora, în anumite condiții și împrejurări, anunţă Ministerul Apelor şi Pădurilor. 

"Cotele suplimentare de intervenție pentru specia mistreț aprobate conform prevederilor art. 1 se realizează în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin în toate fondurile cinegetice neafectate de virusul pestei porcine africane, prin metodele de vânătoare prevăzute de Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 353/2008 privind autorizarea, organizarea și practicarea vânătorii, cu modificările și completările ulterioare", se arată în ordinul emis de către minister.

La nivel naţional, vorbim de o cotă suplimentară de 27.914 mistreţi care trebuie vânaţi, pe lângă cotele stabilite anterior. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25