Urmărește emisiunea live


Preşedintele ANAF: Publicarea listei marilor datornici a înjumătăţit numărul acestora

Măsura publicării listei marilor datornici la stat, de către ANAF, a dat roade, numărul acestora reducându-se la jumătate în preajma publicării, a declarat joi, la Timişoara, Dragoş Doroş, preşedintele ANAF. 

'Publicarea listei cu marii datornici la stat, de către ANAF, a produs un efect, când s-a apropiat data primei publicări (...). Efectul s-a văzut, pentru că noi, în decursul unei luni, am diminuat mult acea listă, pe de-o parte pentru că am avut un efort de colectare şi pe cei pe care i-am avut pe listă i-am anunţat, s-au clarificat multe dintre situaţii, iar pe de altă parte, au fost contribuabili care au avut ei iniţiativa, nedorindu-şi să fie pe acea listă numită de presă 'lista datornicilor', şi s-a diminuat. Am avut, iniţial, 185.000 de poziţii, dar când ne-a apropiat de publicarea ei, s-a înjumătăţit. Efectul este bun. Lista se actualizează şi se clarifică', a afirmat Dragoş Doroş, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, el a adăugat că evaziunea fiscală este o 'componentă continuă', în contextul în care, a menţionat el, de doi ani, a luat fiinţă Antifrauda, structură a ANAF care are ca obiectiv principal lupta cu această infracţiune.

'Antifrauda se ocupă exclusiv de evaziunea fiscală, rezultatele s-au văzut, dar mai este mult loc. Faţă de anul trecut, Antifrauda înregistrează un plus de 30% în ceea ce priveşte numărul de controale şi suma amenzilor aplicate. (...).Dacă vorbim de evaziunea mare, pe legume-fructe, cereale sau produse petroliere, aici ANAF are o muncă laborioasă, care trebuie să aibă la dispoziţie o bază de date mai modernă, un sistem informatic foarte modern (...). Colaborăm tot mai mult cu instituţii ale statului care se ocupă, la rândul lor, de lupta împotriva evaziunii fiscale, respectiv Parchete, Ministerul de Interne, Vamă, Poliţia de Frontieră, şi toate împreună trebuie să ducă la un sistem de informaţii complet, care în final să ne dea o luptă reală şi efectivă împotriva evaziunii fiscale', a detaliat Doroş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel