Pericol pentru 4 migranți, între care un minor. S-au ascuns pe șasiul autocamioanelor

Foto Poliția de Frontieră
Foto Poliția de Frontieră

Patru cetățeni străini, între care un minor, au încercat să intre ilegal în România, folosind o metodă periculoasă. Ei au fost găsiți ascunși pe șasiul unor autocamioane. 

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat patru cetățeni străini, printre care si un minor de 11 ani, care au încercat să intre ilegal în România, ascunşi pe şasiul unor autocamioane, anunță Poliția de Frontieră, marți, într-un comunicat. 

În noaptea de luni spre marți, în intervalul orar 03.25 – 03.45,  'în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni turci, în vârstă de 24, respectiv 40 de ani, care conduceau două ansambluri rutiere. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, respectiv ardei, pe ruta Turcia – Cehia şi Turcia – Germania.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport şi şoferii prezintă risc pe linia migraţiei ilegale, motiv pentru care s-au trecut în linia a II a de control. La efectuarea controlului fizic al mijloacelor de transport, pe şasiul acestora, pe compartimentele de depozitare, au fost descoperiți doi bărbați, care nu posedau documente de identitate, unul dintre aceștia fiind minor.', precizează IGPF. 

Un minor și un bărbat s-au urcat pe șasiu într-o parcare din Sofia, fără consimțământul șoferului

S-a constatat faptul că persoanele depistate, în vârstă de 11, respectiv 32 de ani, sunt de cetăţenie siriană, respectiv turcă. Ei au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat pe șasiul mijloacelor de transport, într-o parcare din Sofia, fără a avea consimțământul șoferului. Aceştia intenţionau să ajungă în Germania.

Alți doi bărbați au recurs la aceeași metodă periculoasă

Ulterior, polițiștii de frontieră au extins verificările și, în jurul orelor 03.45, au fost descoperiți alți doi bărbați, fără documente de identitate, într-un canal colector din proximitatea PT.F. Calafat. Aceştia au declarat verbal că sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 18, respectiv 28 de ani şi, de asemenea, au ajuns în punctul de frontieră ascunşi pe şasiul unui autocamion.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, încheie Poliția de Frontieră

Tot astăzi: 11 cetățeni din Vietnam, ascunși în remorca unui automarfar

Un alt comunicat arată că 'poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat unsprezece cetăţeni din Vietnam, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un compartiment special amenajat în remorca unui automarfar.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel