Pensionarii vor drepturi similare cu ceilalți contribuabili

Deputatul PC Cătălin Drăguşanu susține că statul român nu tratează pensionarii la fel ca pe celelalte categorii de contribuabili, deoarece nu au dreptul de a redirecționa  2% din impozit către o organizaţie neguvernamentală, precizând că această stare de fapt trebuie îndreptată printr-o serie de reglementări legislative. 

"Cătălin Drăguşanu consideră ca statutul pensionarilor de plătitori de impozite necesită o serie de reglementări. Pensionarii sunt plătitori de impozite la fel ca şi celelalte categorii de cetăţeni, dar nu beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi aceştia. Statul român nu tratează pensionarii la fel ca pe celelalte categorii de contribuabili, deşi le reţine impozit din pensie. Astfel, pensionarii nu au dreptul de a redirecţiona 2% din impozit către o organizaţie neguvernamentală la fel cum pot face alte categorii de plătitori de impozite", potrivit unui comunicat de presă al Partidului Conservator, informează Agerpres .

În opinia deputatului conservator, pensionarii care desfăşoară activităţi independente cum ar fi servicii de taxi, prin PFA-ul propriu sau alte activităţi, ar trebui să nu mai achite contribuţia la asigurările sociale de sănătate în cotă de 5,5 % aşa cum este prevăzut prin legea 95/2006.

Pensionarii doresc să aibă şi ei dreptul de a dirija 2% din impozitul aplicat pe pensie către organizaţii neguvernamentale la fel ca salariaţii şi alte categorii de contribuabili. Din păcate, actuala legislaţie nu permite acest lucru şi aici mă refer la Codul fiscal şi la normele metodologice de aplicare, se precizează în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel