Pelerinaj Sfânta Parascheva. Oamenii stau câte 20 de ore la coadă pentru a se închina la moaște

Foto arhiva
Foto arhiva

Zeci de mii de oameni așteaptă, duminică, la coadă ca să ajungă, preț de câteva secunde, la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva din curtea Catedralei Mitropolitane din Iași. Unii dintre ei stau la rând de sâmbătă după-amiaza.

Miroase a busuioc și a tămâie în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, pe unde deja au trecut peste 70.000 de persoane. Sute de oameni ascultă slujbele și citesc cărți de rugăciuni chiar pe treptele catedralei, iar în fiecare oră aproximativ 1.200 de persoane trec pe la racla cu moaștele sfinte. Spre baldachinul unde a fost așezată spre închinare Cuvioasa Parascheva sunt îndreptați ochii tuturor. Pe ultima parte a traseului pelerinilor, de când pășesc în curtea bisercii, fețele celor care așteaptă par dintr-o dată mai senine.

Pentru unii au trecut 20 de ore de când s-au așezat la rând. Iar timpul petrecut la racla cu moaștele sfinte este atât de scurt. În mai puțin de un minut, pelerinii se închină, sărută racla și ating diverse obiecte de ea. Iar mai apoi, cei mai mulți ies cu ochii în lacrimi, transmite Mediafax.

Deși coada se întinde pe mai mult de trei kilometri, lumea continuă să vină, mai ales că se spune că noaptea dintre 13 spre 14 octombrie este cea mai importantă din acest hram, fiind noaptea în care Cuvioasa face minuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel