Pelerinaj Sfânta Parascheva, incidente. Zeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale

Mihai Ciobanu / 12 oct 2018 / 10:55 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Aproape 80 de pelerini care au venit la Iaşi pentru a se închina la raclele Sfintei Cuvioase Parascheva şi Sfintei Muceniţe Ecaterina au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru dintre ei fiind transportaţi la spital. 

În numai 24 de ore de la începerea oficială a pelerinajului la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, aproximativ 35.000 de pelerini au reuşit să se închine în baldachinul în care se află raclele Sf. Parascheva şi Sf. Ecaterina. În prezent, alte 3.000 de persoane formează un rând de peste un kilometru, un credincios fiind nevoit să aştepte aproximativ două ore pentru a se putea închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. 

De asemenea, 77 de persoane au primit asistenţă medicală, patru dintre ele necesitând transport la spital după ce li s-a făcut rău din cauza oboselii, stărilor de lipotimie sau durerilor abdominale. Pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, motiv pentru care în preajma acestei zile Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi în pelerinaj special cu această ocazie, vin să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24