PDL cere USL retragerea proiectului privind accesul în universităţi al celor fără bacalaureat

razvan_mustea_pdl_cluj_42519400
razvan_mustea_pdl_cluj_42519400

Conducerea democrat-liberală solicită USL să retragă din parcursul legislativ proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, prin care cei care nu au trecut examenul de bacalaureat să poată accede la studii universitare.

[caption id="attachment_110555" align="alignleft" width="300" caption="Răzvan Mustea"][/caption] "Biroul Permanent Naţional al PDL solicită USL să retragă iniţiativa legislativă 'Student fără bacalaureat' întrucât acest proiect legislativ întăreşte mediocritatea şi inhibă performanţa în sistemul românesc de învăţământ. Dacă vrem diplome recunoscute la nivel european şi internaţional trebuie să promovăm performanţa şi nu nonvaloarea în şcoala românească", a anunţat deputatul PDL Răzvan Mustea, după şedinţa de luni a conducerii PDL.

Mustea a argumentat cererea prin faptul că cei care nu au promovat examenul au la dispoziţie alternative la studiile universitare. "Elevii care nu au promovat bacul anul acesta nu trebuie amăgiţi, nu trebuie minţiţi în ceea ce priveşte valoarea lor. Ei au la dispoziţie şcoli postliceale, iar o mare parte dintre ei beneficiază de certificate de competenţă profesională care permit încadrarea în muncă pentru anumite meserii", a mai spus deputatul democrat-liberal.

Şi premierul Emil Boc le-a cerut duminica trecută lui Crin Antonescu şi Victor Ponta să retragă din Parlament iniţiativa legislativă a PSD prin care tinerii care nu au luat Bacalaureatul se pot înscrie la facultate în an pregătitor.

Citește și:

Legea „Facultate fără Bac“ – argumente pro şi contra. DEZBATERE DeCe News

Dezbatere DeCe News: Niciun tânăr fără Bac nu va intra la facultate, chiar dacă legea Andronescu va fi adoptată. Vezi ce pot obţine absolvenţii

Ecaterina Andronescu și Andrei Marga cred că îi vor convinge pe liderii USL să susțină Legea pentru tinerii care au căzut Bac-ul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel