Patru reguli simple pentru un mic dejun sănătos: păstrați echilibrul și varietatea alimentației

Patru reguli simple pentru un mic dejun sănătos - păstrați echilibrul și varietatea alimentației. Sursa - Pexels
Patru reguli simple pentru un mic dejun sănătos - păstrați echilibrul și varietatea alimentației. Sursa - Pexels

Mâncarea trebuie să ne dea putere și sănătate. De aceea trebuie să respectăm unele reguli, dacă dorim să avem parte de beneficii din alimentele consumate.

 

 

La fiecare masă, jumătate din farfurie trebuie să fie ocupată de legume sau fructe. Acestea se pot consuma întregi, în salate, proaspete sau fierte. Este important de reținut că, într-o zi, trebuie să consumăm 400 grame de legume și 200 grame de fructe.

Un alt sfert din farfurie ar trebui să fie ocupat de proteine ​​sănătoase: carne, pește, ouă, brânză. Leguminoasele sunt, de asemenea, o sursă de proteine ​​vegetale, cât și de carbohidrați complecși. 

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Alt sfert din farfurie trebuie să fie ocupat de carbohidrați bogați în fibre: cereale, pâine integrală, paste din grâu dur.

Nu uitați de grăsimi. Unele dintre ele se obțin din carne, pește, cereale, leguminoase, nuci, semințe, avocado, iar restul trebuie să provină din măsline, ulei și unt.  

Părul este mai strălucitor, dacă este spălat cu bere. Zece utilizări alternative ale acestei băuturi celebre

Aceste reguli ne vor permite să pregătim o masă completă și variată. Mesele preparate în acest fel ne oferă nutrienții de care avem nevoie pentru a fi sănătoși. 

 

Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești

Aceste produse alimentare ne ajută să pierdem în greutate în mod eficient, precum și să ne îmbunătățim starea generală de sănătate.

Nutriționiștii spun că trebuie să consumăm mai des produse proteice, deoarece acestea ajută la pierderea în greutate, în mod eficient și în siguranță.  

Ouăle sunt o sursă foarte versatilă de aminoacizi. Fie omletă, ochiuri sau fierte, ouăle vor oferi 18g de proteine. În comparație cu alte surse de proteine, proteinele din ouă au cel mai mare procent de aminoacizi esențiali.

Albușurile de ou pot fi o modalitate grozavă pentru a-ți crește conținutul de proteine într-o dietă restrictivă energetic, însă gălbenușul de ou oferă, de asemenea, micronutrienți vitali precum seleniu și vitamine B.  

Gospodinele pricepute pun săpun solid în rezervorul vasului de toaletă: trucul te scapă de mirosurile urâte

Pieptul de pui și de curcan fără piele. Această carne este ideală pentru repararea țesuturilor și pentru susținerea mușchilor slabi, deoarece este săracă în grăsimi saturate și sodiu. Pieptul slab de pasare este o sursa excelenta de vitamine B, esențială pentru sinteza ADN-ului, producerea de energie și sănătatea creierului. În plus, conține seleniul antioxidant, care este important pentru imunitate și sănătatea tiroidei. 

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Proteine ​​vegetale: boabe de soia, fasole, spanac și broccoli. Dacă ești vegetarian, ar trebui să incluzi proteine ​​vegetale în dieta ta. 

Somon și sardine. Acest pește este considerat o sursă excelentă de grăsimi Omega-3, un tip de grăsime care este antiinflamatoare și bună pentru inimă. Somonul ajută la pierderea în greutate în mod eficient, deoarece scade nivelul de insulină.

Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari 

Fistic. Pe lângă proteine, fisticul este o sursă bună de fibre și grăsimi nesaturate. Fisticul poate satura organismul și poate preveni supraalimentarea.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel