Patriarhul Kirill, noi declarații halucinante: Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni

Patriarhul Kirill uită din nou de cele SFINTE. Discurs MILITARIST: A cerut „consolidarea forțelor” pentru a proteja „granițele patriei”/ Foto: Facebook Патриарх Кирилл
Patriarhul Kirill uită din nou de cele SFINTE. Discurs MILITARIST: A cerut „consolidarea forțelor” pentru a proteja „granițele patriei”/ Foto: Facebook Патриарх Кирилл

Patriarhul Kirill susține că "Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni".

Patriarhul rus Kirill a făcut din nou noi declarații halucinante în cadrul unei predici ținute după slujba de pomenire a răposaților. Acesta a susțnut că țara sa „nu a atacat pe nimeni” și a sugerat populației să îi apere „hotarele sacre”, scrie Timpul.md. Potrivit lui, „Rusia rămâne iubită de Dumnezeu”. De asemnea, patriarhul rus a elogiat puterea și măreția statului după slujba oficiată în Catedrala Arhanghelului, amplasată în apropierea Kremlinului.

„Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. O țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să fie așa până la sfârșitul veacului – puternică și iubită de Dumnezeu. Să ne rugăm Domnului să nu lipsească de dragostea sa poporul nostru și biserica noastră, sa lumineze autoritățile, ca prin credință, evlavie și înțelepciune să ne întărească oamenii, să ne ofere putere să muncim, să trăim și, dacă este cazul, să luptăm mereu pentru a păstra viața liberă și independentă a poporului nostru și a țării noastre”, a spus patriarhul Kirill.

Clericul a spus și că acum enoriașii trebuie să se roage pentru ca rușii „să aibă întotdeauna înțelepciunea, puterea și onoarea, dacă este cazul, să apere hotarele sacre ale Patriei”, transmite  agenția TASS.

Cine este Patriarhul rus Kirill, fostul agent KGB care deține iahtul de lux „Pallada” și trăiește ca un oligarh

Potrivit materialelor din arhivele sovietice, Kirill este un agent KGB. Aceasta înseamnă că era mai mult decât un informator. A fost un ofițer activ al organizației. Kirill nu și-a recunoscut sau și-a cerut scuze vreodată pentru legăturile sale cu agențiile de securitate. Kirill a subordonat Biserica Ortodoxă Rusă și mai mult Kremlinului decât aceasta era deja. Anti-occidental și loial până la slugărnicie lui Vladimir Putin, patriarhul rus trăiește ca un oligarh.

Potrivit unei analize realizate de Forbes în 2009, atunci când Kirill a fost instalat în fruntea Bisericii, averea personală a lui era, deja, în 2006, de patru miliarde de dolari. Îmbogățirea sa începuse în anii ’90, când Biserica a primit dreptul de a vinde alcool și tutun fără taxe.

Ceasurile pe care Kirill le poartă sunt de zeci de mii de euro. Un astfel de obiect, marca Breguet, de 30.000 de dolari, a fost decupat de Patriarhie dintr-o fotografie care înfățișa o întâlnire a lui Kirill cu unul din miniștrii de Justiție ai Rusiei. Episodul a stârnit un scandal public. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel