Patriarhul Daniel: Mănăstirile nu sunt suficient ajutate, pentru ca ele să poată ajuta mai mult

patriarhie
patriarhie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) Daniel a declarat că mănăstirile nu sunt suficient ajutate, pentru ca ele să poată ajuta şi mai mult mulţimea credincioşilor pelerini, a oamenilor săraci, dezorientaţi, deznădăjduiţi, în cadrul unei întâlniri cu 59 de monahii, surori şi fraţi neangajaţi în schema de funcţii şi personal a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

”Viețuitorii din mănăstiri” au primit din partea Patriarhului României un set de îmbrăcăminte monahală, ocazie cu care Părintele Patriarh a dorit să le mulțumească ”pentru osteneala pe care o arată în mănăstire”, afirmând că ”această recunoştinţă a noastră este necesară pentru că lumea doreşte cât mai mult sprijin din partea Bisericii, dar trebuie şi unităţile bisericeşti sprijinite la rândul lor”, citează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

În opinia Patriarhului Daniel, frățietatea monahală trebuie întărită, ca de altfel și cooperarea dintre mănăstiri, precum şi legătura mănăstirilor şi a schiturilor cu centrul eparhial.

”Adesea ne lăudăm cu mănăstirile în ţară şi în străinătate, dar aceste mănăstiri nu sunt suficient de ajutate astăzi pentru ca ele să poată ajuta şi mai mult mulţimea credincioşilor pelerini, a oamenilor săraci, dezorientaţi, deznădăjduiţi. Deci, lucrarea noastră misionară este menţinerea credinţei drepte, mărturie adusă prin cuvânt şi faptă şi ajutorarea celor care sunt mai neajutoraţi decât noi', a spus înaltul ierarh.

Acţiunea de la Palatul Patriarhiei, care a avut loc în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, face parte dintr-un program mai amplu dedicat preoţilor cu situaţie financiară precară.

Citește și:

Ce spune Patriarhia despre cele şapte milioane de euro ale lui Onţanu

Agenţia Basilica a Patriarhiei Române

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel